Appar som hjälper dig att komma i form!

Om jag säger att det finns appar som kan hjälpa dig att komma i form, vad säger du då? De kan så klart inte göra jobbet åt dig, men de kan hjälpa dig att komma igång och vägleda dig.

All-in YOGA HD

All-in-YOGA HD

Detta är inte en gratisapp, men du kan prova den för bara 7 kronor i både AppStore, Itunes och Google Play, och det har nog de flesta råd med. Om du gillar appen kan du sedan beställa hela paketet som kostar ca. 20 kronor i månaden eller 120 kronor för ett år. Den är alltså billig jämfört med många andra appar. Men vad får du för pengarna?

I appen kan du genom att skriva in data om dig och dina personliga träningsmål få ett utförligt yoga träningsprogram som är anpassat för dig. I appen kan du också se videor och bilder av olika yogaövningar, så att du är säker på att du gör rätt. Appen erbjuder dessutom live online support.

Den finns till alla bärbara enheter med iOS eller Android.

Nike Training Club

Nike Training Club

Om du laddar ner den här appen är det som att ha en personlig tränare i fickan, som alltid är redo att träna när du är det. Du kan välja vilken typ av träning du vill ha och bli starkare, snabbare och snyggare och med appens hjälp kommer det att vara enklare att behålla fokus. I takt med att du får bättre form kan du låsa upp fler funktioner, där du bland annat får goda råd från berömda fitnessutövare och tränare. Du får ljudinstruktioner som guidar dig genom träningspassen, som oftast tar 30 till 45 minuter. Och så är appen gratis! Appen finns till iPhone och iPad.

RunKeeper

RunKeeper

Oavsett om du älskar att springa, åka skidor eller cykla så är detta appen för dig. Med denna gratisapp kan du mäta distans, hastighet, m.m. och hitta nya vägar som andra har utforskat tidigare. RunKeeper mäter dina prestationer och är integrerat med sociala medier, så att du lätt kan skryta för dina vänner om ditt nya personbästa. Appen har också olika sensorer som kan mäta din puls om du t.ex. springer på löpband eller använder andra fitnessmaskiner. Appen finns till både Android och iOS enheter.

Myfitnesspal

MYfitnesspal

Om du försöker gå ner i vikt och komma i bättre form kan Myfitnesspal hjälpa dig att hålla ordning på din fettförbränning och kaloriintag. Appen har en databas med 1 100 000 livsmedel från vanliga matbutiker och restauranger. Du kan läsa vad varje livsmedel innehåller och hur sammansättningen av fett, kolhydrater, proteiner etc. ser ut. Du kan också ta en bild av din måltid via appen och mäta hur många kalorier du snart kommer att sätta i dig. Appen är gratis och finns till Android och iOS enheter.

Good Food Healthy Recipies

Good Food Healthy Recipies

Om det är viktigt för dig att leva hälsosamt bör nyttig hemlagat mat vara en prioritet för dig. I denna app, som är gratis, får du hundratals nyttiga recept som också berättar sammansättningen av olika livsmedel, så att du alltid vet vad du äter, oavsett om det är nyttigt eller ej. Du söker efter recept efter typ (frukost, lunch, etc.) men du kan också söka efter nyttiga recept specifikt anpassade till den som bantar. Appen uppdateras kontinuerligt med nya recept. Du kan ladda ner den till smartphones eller tablets som har iOS eller Android.

Kom i form i sommar med hjälp av din trofasta smartphone!

 

Det här inlägget postades i Mat, Träning & Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.