Gå på bio i höstmörkret

Vi är snart inne i oktober månad och dagarna blir allt kallare. Vad passar då bättre än att mysa framför en härlig film. Hösten brukar vara en bra period för filmer, så även i år. Sommaren bjöd på några stora filmsläpp, kanske årets största till och med i och med Batman – The dark knight rises. Här och nu tänkte vi rekommendera fyra sevärda filmer som har premiär nu under hösten.

En oväntad vänskap
En oväntad vänskap är en fransk film som fått otroligt mycket uppmärksamhet, och det med all rätt. Filmen är baserad på en verklig historia och handlar om ett högst omaka par. Karaktären Phillipe är en stenrik aristokrat som efter en skärmflygningsolycka är helt förlamad. Som personlig assistent anställer han en ung man vid namn Driss. Driss kommer från ett brokigt förflutet och det är av en ren slump som han och Phillipes vägar korsas. Men efter deras första möte förändras bägge deras liv totalt och vi som tittar få möjligheten att följa med på den fantastiska resa som de startar tillsammans. Det här är en film som skriker ”feelgood” och det finns inte en chans att du går ut från salongen och inte är berörd. Höstens kanske mest sevärda film.

Hypnotisören
Pseudonymen Lars Keplers första bok Hypnotiösren blev en otrolig succé, inte bara i Sverige utan också i utlandet. Nu är det dags för boken att ta steget in till bioduken. Regissör är Lasse Hallström, som i och med Hypnotisören gör sin första svenska film på över 20 år. I huvudrollen ser vi Mikael Persbrandt som tar sig an att spela karaktären Joona Linna. Hypnotisören är Sveriges oscarsbidrag för 2012 och förväntningarna är höga. Hypnotisören handölar om en ung flicka och hennes båda föräldrar som hittas mördade, pojken i familjen överlever, dock med svåra skador. För att försöka lösa fallet använder sig polisen av en hypnotisör för att försöka komma åt svar som, i vanliga fall kan vara för jobbiga eller svåra att tala om. Filmen har premiär den 28:e september.

Looper
Joseph Gordon-Levitt är en av Hollywoods populäraste skådespelare just nu och radar upp kvalitetsfilmer. I somras kunde vi se honom i den sista delen av Batman-trilogin och nu är det dags för en ny storfilm, nämligen Looper. Looper är en science fiction-thriller som tar avstamp i året 2072. Människor kan då skickas tillbaka i tiden och maffian utnyttjar detta till att ta kål på folk. Joseph Gordon-Levitts karaktär arbetar som en sådan människa som helt enkelt ”städar upp”. Detta blir dock problematiskt då Gordon-Levitts framtida jag blir tillbakaskickad i tiden för att ta kål på, just det, honom själv. Looper är en kritikerrosad film som definitivt är sevärd för dig som gillar annorlunda filmer.

Det här inlägget postades i Film, Underhållning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.