Thermomix revolutionerar!

Älskar du matlagning, men hatar den jättelika uppgiften att rengöra de många skålar, krukor och kastruller efteråt som använts? Eller så är du kanske trött på all hackning, vispning och degar som ska knådas. Om ditt kök är fullt av olika maskiner som du använder en gång om året kan Thermomix vara den perfekta lösningen för dig. Thermomix är inte den typiska köksmaskinen, den här otroliga maskinen kan ersätta i stort sett alla andra köksapparater. Du kanske har sett den skymta förbi i programmet MasterChef, hur som helst så har den blivit ett strålande tillbehör för många professionella kockar. Den kanske största fördelen av dem alla med den här prylen är att du eliminierar behovet av alla andra köksmaskiner.

Vad Thermomixen kan göra:
Väga
Tillaga mat
Hacka
Krossa
Emulgera
Vispa
Blanda
Finhacka
Ånga
Knåda
Mala
Sjuda

Ganska imponerande, eller hur? Om du hade en Thermomix skulle du kunna göra dig av med allt utom din ugn. Thermomixen är designad av Vorwerk och har all den finess, detaljer och kvalitet som förknippas med tysk ingenjörskonst. Med det sagt kan du känna dig säker på att det här är en hållbar och pålitlig produkt.

Hur fungerar då Thermomixen? Den operativa enheten kommer med en robust rostfri behållare. Du kan köpa till fler behållare, men vi vill varna dig redan nu om att de inte är särskilt billiga. För hackning, omrörning och blandning sitter ett dubbelsidigt vasst blad i mitten av behållaren och roterar. För att väga, tillaga eller ånga maten är det bara att använda sig av de touchkontroller som finns på huvudenheten, där styr du vilken funktion du vill använda dig av och vilken temperatur du vill ha. Med den här maskinen kan du göra flera saker samtidigt, som att tillaga en soppa samtidigt  som du ångar någonting annat ovanför, otroligt!

Thermomix matberedare från Vorwerk

 

 

 

 

 

 

 

 

Till skillnad från en vanlig matberedare kommer en Thermomix inte med 50 olika blad och tillbehör. Detta fantastiska kökstillbehör har även en inställning för att rengöra sig själv. Men för tillfällen då du behöver ta bort bladet är allt du behöver göra att trycka på en knapp för att lossa på bladet.

Nu har jag pratat på om den här prylen som om det är det bästa sedan skivat bröd. Men hur är det då med de uppgifter som inte är listade i den här maskinens repertoar? Det finns faktiskt en hel del tekniker detta super-coola verktyg ännu inte behärskar.

Även om du inte kan baka, steka eller grilla mat i Thermomix kan du ändå ånga, koka och sjuda maten. Du kan inte heller använda den som en tryckkokare eller för att göra konserver. Den absolut största nackdelen med den här maskinen är utan tvekan priset. För även om den nu klarar av att göra det mesta vi vill ha av en matberedare, så är priset fortfarande väldigt högt. Från cirka 12-13.000 kronor och uppåt får du punga ut för den här maskinen.

 

Det här inlägget postades i Hus & hem, Mat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>