Utklädnader till Halloween!

Det kan vara lite pinsamt att stå som värd för Halloweenfesten och sedan ha samma häxutklädnad som hälften av gästerna. För alla oss med dålig fantasi kommer här därför en lista med några förslag på vad som kan tänkas vara en vinnande utklädnad till skräckens kväll. Dessa kan du dessutom göra på egen hand, på så vis blir du garanterad ensam om din utklädnad.

1. Fladdermus
Ta en pälsklädd jacka, gärna något med en hårig krage. Tuppera ditt hår så att det blir burrigt och måla huggtänder i mungiporna med hjälp av lite ansiktsfärg. Måla mörka cirklar runt dina ögon och fyll i dem. Måla näsan rosa och gör vingar med hjäp av lite papper/kartong och svart färg. Använd ett bälte som du sticker genom kartongen för att kunna fästa vingarna på jackan, du kan också sy fast vingarna om du har en rejäl nål och tråd.

2. Samara från The Ring
Om du någon gång sett skräckfilmen The Ring så förstår du kanske hur pass skrämmande figuren Samara verkligen är. Det här är en väldigt enkelt utklädnad och allt du behöver är ett vitt eller ljust nattline, vita strumpor, svarta skor och ett långt mörkt hår med mittbena.

3. Shrek och prinsessan Fiona
Det här ju faktiskt två olika utklädnader, men de liknar varandra ganska mycket så de får ligga under samma rubrik. Det du behöver här är grön ansiktsfärg, en vit tröja och en väst för att efterlikna Shrek. Om du vill se ut som Fiona behöver du en grön och fin klänning. En lång fläta med ett tillhörande hårband gör utklädnaden ännu bättre. För att få till öronen kan du prova att forma två konformade öron av kartong och måla dem gröna, använd ett gummiband för att få dem att fästa.

4. Mumie
Det absolut enklaste och billigaste utklädnaden av dem alla. Om du har en väldigt begränsad budget är det här en bra utklädnad för dig. Allt du behöver är att använda några toarullar och vira dem runt huvud och kropp. Glöm inte bort att göra öppningar för ögon och mun bara! Använd säkerhetsnålar för att fästa pappret. Om du har en lite större budget att röra dig med kan du lyxa till det med att köpa bandage och vira in dig i det istället, bandage kommer garanterat att hålla bättre än vanligt toapapper.

5. Jigsaw
Klä ut dig till den skräckinjagande Jigsaw-dockan från Saw-filmerna. Den här utklädnaden är lite mer avancerad, men kommer definitivt att imponera på dina kompisar. Det du behöver är en svart kostym, vit skjorta, röd fluga, svart hår och en peruk med halvlångt hår. Använd gärna ansiktsmålning om du vill ta det steget längre, och en röd trehjuling såklart. Måla ansiktet vitt, läpparna röda, ögonhålor och ögonlock svarta, därefter kan du antingen måla på dig röda rosor på kinderna. Om du vill gå ännu längre kan du använda äggkartonger eller halva pingisbollar för att verkligen få den rätta looken.

6. Skelett
En relativt lätt men lite tidskrävande utklädnad. Det du behöver är svarta byxor, sockar och en svart huvtröja eller långärmad t-shirt, vitt tyg samt svart och vit ansiktsmålning. Så här gör du: rita upp ben på det vita tyget till fötterna, benen, bäckenet, bröstkorgen, ryggen och armarna. Klipp ut skelettdelarna och fäst dem på de andra kläderna med hjälp av exempelvis en säkerhetsnål. Måla ansiktet vitt och lägg till mörka ringar runt ögonen, runt munne och vid kindbenen, rita konturerna av tänder på dina läppar med hjälp av svart eyeliner.

7. Kändisar
Om allt annat misslyckas, klä ut dig till din favoritkändis, eller varför inte någon du ogillar? Valen är oändliga!

Det här inlägget postades i Barn, Familj & Relationer, Film, Övrigt, Shopping, Underhållning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>