En dag i Montreal!

Vår franska kollega Myriam vill tipsa om Montreal i Kanada och vad du kan göra där!

Hur man vill lägga upp sin tid på i den här vackra kanadensiska staden är såklart upp till var och en, men här kommer åtminstone Myriams råd:

1. För det första kan det vara bra att använda sig av kartan på din smartphone
2. Leta upp en lokal bokaffär och skaffa dig en lokal guidebok.
3. Stoppa en lokalbo och be honom vara din guide för dagen i utbyte mot en mindre summa.

  Om du vill hålla dig till ett program som inte kräver att du ber främlingar att bli din guide för dagen så kan du alltid följa det här programmet:

  Kl 10:00. Du har precis vaknat upp och inlett din dag, du är antagligen rätt hungrig efter en lång natts sömn. I hotellkylen finns inte annat än nötter och oliver, blir det en bra Montrealfrukost? Absolut inte! Vill du leva som en sann Montrealbo kör du på brunch.

  Kl 11:30. Montreal är känt för att ha den bästa brunchen i världen. Ingen överdrift, det är sant. Lokala restauranger har väldigt mycket att erbjuda, så det finns något för varje smak: Fattiga riddare, bagels, ägg benedict, pannkakor, tallrikar med frukt och naturligtvis bacon, potatis och bönor. Plateau Mont Royal är en berömd del av Montreal som kommer att imponera på dig med dess utbud av restauranger som erbjuder brunch på sin meny.

  Mount Royal Park
  Mount Royal Park

  Om du har en relativt strikt budget, prova restaurangen  B&M. B&M finns på några olika platser men jag föreslår att du provar restaurangen som ligger på Saint Viateur Street i mitten av området Mile End. Mile End är Montreals motsvarighet till Soho i New York. När har du avslutat din brunch kan du gå på en härlig promenad längs med Park Avenue.

  Kl 12:30. Med hungern stillad kan du långsamt  vandra upp till Mount Royal Park. Väl på plats lämpar det sig väl med en liten tupplur. Precis som du är det många andra människor runt om i parken, somliga ligger och vilar i gräset, vissa spelar fotboll, badminton eller bara kopplar av tillsammans med sin familj, partner eller sina vänner.

  Vad du verkligen behöver veta om Montreal är att det är en plats på jorden som är hem för lättsamma människor. Så känn ingen press, var inte blyg, allt du behöver göra är att vara dig själv!

  Med det sagt är det dags att gå vidare med din dag…

  Utsikten från Mount Royal Park
  Utsikten från Mount Royal Park

  Kl 13:30. Ovanför Mount Royal Park finns det en plats som heter ”Utsikten”. Ja, det är en mycket populär turistatraktion eftersom att du från berget har utsikt över hela staden: Jacques Cartier Bridge, St Laurent floden,förorterna, den olympiska stadion etc. Även under kvällstid är utsiktplatsen en populär plats för förälskade par som gärna åker dit för den romantiska vyn. Men den verkliga anledningen till att åka dit, och du kan inte missa det, är för att få se de största tvättbjörnarna i världen! Så glöm inte att ta med dig kameran så att du kan föreviga ögonblicket, tvättbjörnarna tycker dessutom om att vara med på bild!

  Kl 14:30. Nu är det är dags att besöka Montreals innerstad. Om du besöker Montreal på sommaren,  vilket jag verkligen kan rekommendera, så är ett hett tips att prova Bixi. Det är ett cykelutyrningssystem som finns i Montreal. Montreal har välutvecklade cykelbanor som du bland annat kan använda för att besöka den berömda Sainte Catherine Street,  så när du cyklat dit kan du sedan trampa vidare till stadens businesscenter på Rene Levesque Boulevard och lite längre bort finner du ”gamla Montreal”.

  Kl 18:00. När klockan slagit sex tycker jag det kan vara tid nog att prova på en klassisk kanadensisk öl. Om du fortfarande downtown är Crescent Street gatan för dig som är ute efter att ta dig en kall öl eller en härlig cocktail. Du kan gå på exempelvis ”Thursday’s terrace” eller på Hotel de la Montagne som även dom har en terass, utsikten på båda dessa platser är fantastisk!

  Kl 20:00. Du lär vara rejält hungrig nu efter en lång dags vandrande. Montreal är också känt för sina många stekhus. Därför föreslår jag att du tar dig till ett sådant och sätter tänderna i en härlig köttbit,  förslagsvis på stekhuset Reuben’s på Saint Catherine Street.

  Kl 22:30. Partysygen? Saint Laurent är det som gäller för dig som vill ta del av Montreals härliga uteliv. Koko Lounge, Gogo Lounge, Buonanotte & Cie är några ställen du kan prova på. Men om du är ute efter något annorlunda, vilket jag rekommenderar, kan du prova Jello Martini Bar. Det här stället tar dig till New York för en kväll, så njut av Montreal och dess härliga utbud!

  Kl 03:00. När nattklubbarna stängt är det dags att röra sig hemåt igen. Men ett sista stopp innan sängen väntar. Se till att smaka en poutine på La Banguise Restaurant på Rachel Street. Poutine är en rätt från Quebec som består av pommes frites, ost och barbeequesås!

  När du gjort allt detta kan du med all säkerhet säga att du besökt Montreal och tagit del av vad den här härliga staden har att erbjuda!

  Det här inlägget postades i Storstadssemester och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

  Kommentarer inaktiverade.