Flyg billigt och långt med Norwegian

Lågprisflyg inom Europa har funnits ett bra tag. Nu tar Norwegian det hela ett steg längre och från och med igår erbjuder de lågprisflyg till både New York och Bangkok. I och med detta sätter Norwegian stor press på sina konkurrenter och att ett priskrig är i ankommande är ingen vild gissning. Anledningen till att Norwegian kan erbjuda dessa lågprisresor stavas Dreamliner. Boeing 787 Dreamliner är det senaste långdistansflygplanet från Boeing och den kanske största nyheten med den här flygplansmodellen är hur pass lite bränsle den gör av med jämfört med sina konkurrenter. Vid jämförelse med ett flygplan av modellen Airbus A330 gör en Dreamliner av med 17 ton mindre bränsle på en resa till New York och 24 ton om du reser till Bangkok, otroliga mängder.

När Norwegian igår lanserade sina nya rutter blev belastningen på sidan så hård att den för en stund låg nere. Särskilt konstigt är det kanske inte, du kan komma över biljetter för dryga tusenlappen, något som gör det möjligt att åka tur och retur till New York för runt 2000 kronor. De billigaste resorna till Bangkok kostar snäppet mer men är fortfarande mycket lägre än många konkurrenter. För dig som läser det här och tänker  ”wow, jag åker iväg redan nästa vecka!” får ta och tänka om lite. Första resorna till New York avgår i Maj och till Bangkok är det från och med Juni som gäller.

Med tanke på de låga priserna som Norwegian erbjuder är det inte någon vild gissning att säga att du kommer behöva vara ute i god tid för att få tag på en biljett. För att få en biljett i de allra lägsta prisklasserna är det extra viktigt att tänka på. Långdistansflygen kommer även att gå ifrån Oslo, där med finns möjligheten att åka billigt både från Stockholm och Oslo. Glöm därför inte att kika på bägge flygplatser efter avgångar, du kanske kan spara några hundralappar eller hitta bättre avgångstider!

Air NorwegianOm det här är början på ett riktigt pris återstår att se, men det känns högst troligt. Med andra ord är det här säkerligen något som enbart kommer gynna resenärerna och tillåta oss att ha en extra slant i fickan när vi åker iväg på semestern, och vem kan klaga på det? Etablerade flygbolag finns det såklart redan på dessa sträckor, och frågan som blir intressant är hur pass mycket priset går före andra aspekter som kanske premieras på andra bolag? Om jag får säga mitt så tror jag att 9 av 10 kommer att ta det lägre priset före låt säga några extra centimeter med benutrymme. Norwegian erbjuder dessutom direktflyg, till New York tar det runt åtta timmar.

Jag känner mig sugen, och kan tänka mig att många av er som läser det här gör detsamma. Vem blir inte sugen när New York kan nås för enbart några tusenlappar? Norwegian kanske skriver om kartan för långdistansflyg, bara framtiden kan utvisa det!

Det här inlägget postades i Övrigt, Solsemester, Storstadssemester. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>