Jordanien – Döda Havet, urgamla städer och oändlig öken

Vill du bada i Döda Havet? Eller övernatta med beduinerna ute i öknen? Då ska du resa till Jordanien! Det är ett vänligt land vars befolkning kommer att ta emot dig med öppna armar.

Jordanien  är utan tvekan ett av de mest inbjudanden länderna i Mellanöstern. Här kan du se den urgamla staden Petra, rida på kameler i Wadi-öknen och bada i Döda Havet. Lokalbefolkningen är ytterst gästfri och kommer att överösa dig med vänlighet. Turister tas väl emot, både unga och gamla.

Amman, Jerash och Petra

Det är en bra idé att starta din semester i Jordanien i huvudstaden Amman, som ligger på 7 kullar, vilket representeras i de sju stjärnorna i landets flagga. Staden är ett exempel på mötet mellan historien och framtiden och du kan se tydliga spår efter det gamla romerska styret. Besök de många bazarerna och njut den ena koppen te efter den andra, som vänliga säljare garanterat har redo åt dig.

Amman by night

Amman by night

Jerash ligger en timmes bilfärd från Amman. Det är en grupp romerska ruiner som definitivt är värda ett besök. Där finns en amfiteater, ett tempel och det ovala forumet. Romarna lyckades att sätta sin prägel på framtiden i Jordan.

Jerash ligger dock i lä i jämförelse med ruinstaden Petra som har blivit utnämnd till ett av världens sju nya underverk. Staden är inget mindre än makalös och det är ett äventyr att gå på upptäcktsfärd i den.

Petra

Dyk ner i Döda Havet

Om du besöker Jordanien måste du nästan besöka Döda Havet. Från Amman Beach har du tillgång till både stranden och ett poolområde. Det är en speciell upplevelse att bada i Döda Havet. Du flyter ovanpå vattenytan på grund av den höga salthalten och det på grund av det är det omöjligt att simma i Döda Havet.

Turist som badar i Döda Havet

Öknen Wadi Rum och dykning i Jordanien

Jordaniens öken Wadi Rum får du inte heller missa. Oavsett om du väljer att besöka öknen på kamelrygg eller i en landrover är det en oförglömlig upplevelse. Du kan övernatta i ett beduinläger i öknen och upleva den vackra och stillsamma öknennatten. Det är en skönhetsupplevelse som inte går att beskriva i ord.

Jordanien bjuder också på dykning i Aqaba, som ligger ett par timmars bilresa från Amman. Aqaba är den enda hamnen i Jordanien och många människor kommer hit för att snorkla och dyka.

Praktisk information om Jordanien

Det är ganska enkelt att resa runt i Jordanien. Landet är inte särskilt stort och transport och taxi är billigt och enkelt att få tag i. Jordanien är också ett säkert land, och du kan utan problem resa dit ensam, om du känner för det.

Har du fått upp ögonen för denna lilla pärla i Mellanösten? Då hittar du bra erbjudanden på flygbiljetter här!

Ha en riktigt bra semester i Jordanien!

Det här inlägget postades i Solsemester och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.