Madeira – blommornas ö mitt i Atlanten

1000 km från Lissabons Atlantkust ligger portugisiska Madeira. Om du älskar vacker natur och färgsprakande blommor hittar du din drömsemester på Madeira. De många arterna av blommor har gjort ön världsberömd och här blommar allt från palmer till Hibiscusar så att det är en fröjd för ögat.

Madeira - blommornas ö

Funchal – Mini-Lissabon
Madeiras huvudstad heter Funchal och ligger ca. 18 km från öns enda internationella flygplats. Funchal är faktiskt den enda större staden på ön och här hittar du ett hav av muséer, restauranger, barer och butiker. Om du har varit i Lissabon kommer du att uptäcka att Funchal och Lissabon liknar varandra, både när det gäller stil och den avslappnade atmosfären. Staden domineras av branta kullerstensgator som du kan följa ned till Funchals hamn. Hamnen är perfekt för långa, stämningsfulla promenader där du kan njuta av de vackra omgivningarna och de många segelbåtar som ligger och guppar i hamnen.

I Funchal bör du absolut besöka den botaniska trädgården, Jardim Botanico, där det växer fantastiska blommor från hela världen. Härifrån har du också en otrolig utsikt över ön.

Om du är intresserad av arkitektur, religion eller historia så är domkyrkan Sé definitivt också värd ett besök. Det är framförallt interiören som är speciell, där olika portugisiska konstnärer har målat vackra bilder i taket.

Funchal

Valmuseum och regnbågsfärgade fiskebåtar
Den lilla fiskebyn Canical, på öns östkust, var en gång i tiden ett centrum för valfångst. Även om valfångst nu är förbjudet kan du fortfarande se hur det gick till på byns valmuseum. Här kan du bland annat se hur stor en val faktiskt är och se en gammaldags valfångstbåt.

Fiskebyn Camara de Lobos har en otroligt vacker bukt där regnbågsfärgade fiskebåtar ligger sida vid sida. När de inte är ute på havet roar sig fiskarna med öl och kortspel i hamnen, innan de åker ut och fiskar på kvällen. Camara de Lobos är mysig att gå runt i och atmosfären är helt unik.

Gyllene Porto Santo
Även om Madeira har mycket kan den tyvärr inte locka med några fantastiska sandstränder. Men turisterna har ändå tur, Porto Santo med sin gyllene badstrand ligger bara en båtresa bort.

Från Funchal seglar minifärjor flera gånger om dagen. Det tar ca. 2½ timme att segla till Porto Santo men om du älskar strandlivet så är det värt resan. Porto Santo är kal i jämförelse med Madieras prunkade blomsterprakt, men du kan bada i Atlanten och uppleva en strand som inte liknar många andra. Och så ska det sägas att Porto Santos huvudstad, Vila Baleria, var Christopher Columbus hemort, så ön har också värdefull historia.

Porto Santo

Har du blivit sugen på att besöka blommornas ö i Atlanten? Du hittar bra erbjudanden på flygresor på Kelkoo. Här hittar du också hotell och biluthyrning.

Det här inlägget postades i Solsemester och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.