Tågluffa i Europa

Något som jag sedan flera år tillbaka varit väldigt sugen på är att tågluffa. Det som lockar mig med en tågluff är möjligheten att få upptäcka väldigt många länder under en och samma semester. Låt oss vara ärliga, alla länder lockar ju inte riktigt lika mycket. Men vid en tågluff är det lätt att ge de länder du inte har så stora förväntningar på en chans. Tänk på det, det är ju helt förutsättningslöst, gillar du det inte kan du bara ta första bästa tåg därifrån. Det är en del av vad som lockar mig och vad jag känner är charmen i att tågluffa. En tågluff kan ju faktiskt vara helt ostrukturerad från första till sista dagen, gå på känsla helt enkelt!

Det bästa alternativet för dig som är intresserad av att tågluffa är att köpa ett Interrail-kort. Interrail Global Pass finns i två varianter: den billigaste varianten innebär att du får 5 valfria resdagar inom en 10-dagarsperiod eller 10 valfria resdagar inom en 22-dagarsperiod. Det andra kortet, som är lite dyrare, innebär att du får resa obegränsat under 15, 22 eller 30 dagar. Med andra ord kan det vara bra med lite planering innan du sticker iväg. Vet du om i förväg att du kommer vilja stanna på vissa platser lite längre kanske det räcker med ett kort där du bara har fem eller tio resdagar. Är du mer spontan så passar ett kort med obegränsade resor mycket bättre. Oavsett hur du tänkt göra så är det alltid rekommenderat att boka platsbiljett i förväg, på så sätt vet du att du kommer iväg med det tåg du tänkt. Tågen i Europa är nämligen ofta fullbokade och vissa tåg har bara ett visst antal platser avsatta för Interrail-passagerare. Gå in på SJ:s Interrail-sida så ser du en prislista på vad de olika korten kostar.

Resmålen i Europa är många, och du med ditt Interrail-kort ta dig till väldigt många länder, inte alla, men många. Det här är din chans att upptäcka alla delar av Europa under en och samma resa, norra, södra, östra och västra Europa väntar på dig. Många timmar på tåg kan bli lite segt i längden, så se till att ha med dig en smartphone, surfplatta eller en bärbar dator fullproppad med musik och film som får resorna att kännas lite kortare.

För dig som vill upptäcka Europa, ta chansen och tågluffa! Oavsett var du åker kommer det bli en resa du sent kommer glömma.

Det här inlägget postades i Äventyr, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>