Upplev Nepal och himmelska Himalaya

Drömmer du om snöklädda berg, fantastiska vandringsturer och urgamla tempel med traditioner som sträcker sig tusentals år tillbaka? I så fall ska du besöka Nepal.

Det finns oändligt många höjdpunkter i Nepal. Naturscenerna är minst sagt otroliga och de flesta beskriver en resa till Nepal som en av de mest oförglömliga och överväldigande upplevelser de har varit med om. Höjdpunkterna hittar du bland annat i bergen, bland dem världens högsta berg, Mount Everest, som ligger i bergskedjan Himalaya som ligger mellan Kina och Indien. Även om Nepal är ett av världens fattigaste länder, finns det mycket rikesom i naturen och kulturen, och om du har besökt Nepal en gång kommer du garanterat att vilja resa tillbaka.

Huvudstaden Kathmandu
Det är hektiskt i Kathmandu och här möts backpackers från hela världen. De flesta utflykter utgår härifrån och i stadens dal, Kathmandu Valley, hittar du den ena fantastiska historiska platsen efter den andra.

Kathmandu

Under året hålls ett flertal festivaler i Kathmandu. Nepal är buddhistiskt och det ses tydligt i landets arkitektur i de många tempel med sina iögonfallande spiror. Du kan också se de många tibetanska pilgrimmar som besöker staden i stora skaror och från Dakshinkali templet rinner en röd flod av blod från de många djur som offras varje lördag under Dansai festivalen i oktober.

Pokhara och Base camps
Pokhara är en trevlig liten by som förtjänar ett besök om du reser runt i Nepal. Den ligger vackert vid kanten av en sjö och drar til sig många backpackers och vandrare, som antingen är på väg upp i bergen eller ska på raftingtur. Från Pokhara har du den vackraste utsikten över Himalaya och om du känner dig i behov av inre frid kan du ta en meditationskurs i byn, något den också är berömd för.

På andra sidan Kathmandu hittar du base camps som ger husrum åt många resande innan de reser vidare upp i bergen. Du kan bland annat ta dig till Mount Everest och en del av de andra höga bergen i regionen härifrån.

Annapurna Base Camp

Besök platsen där Buddha blev upplyst
Platsen heter Bodh Gaya och enligt sägen vär det här Buddha fick sin berömda uppenbarelse genom meditation. Det vackra templet Mahabodhi är världsberömt. Du kan i samma område besöka Nalanda Buddhist Universitetet, där 10.000 buddhistiska studenter utbildar sig för att bli munkar.

Om du är intresserad av djurliv kan vi varmt rekommendera att ta en tur till nationalparken Royal Chitwan. Här kan du ta på safari i jeep eller kanske ta en ridtur på en elefant, om du vågar. Området är mycket berömt för sina enhörnade noshörningar, så om du har tur kan du få se att av världens mest sällsynta djur. Forutom noshörningar finns här också tigrar och leoparder. Koshi Tappu är en annan nationalpark och djurreservat. Om du vill se exotiska djur är detta en av de bästa platserna att besöka då det täcker ett naturområde som knappt har rörts av människor. Du kan se krokodiler, delfiner, bufflar och inte minst mängder av färgsprakande fåglar.

Om du vill upp i bergen…
Några av världens bästa och vackraste, men också tuffaste, vandringsturer hittar du i Nepal. Du kommer upp på 1000 – 3000 meters höjd på de flesta rutter och på enstaka turer kommer du så högt som 5000 meter över havet. Om du vill vandra i bergen i Nepal rekommenderar vi områdena Annapurna, Everrest eller Langtang/Gosainkunda/Helambu Det finns vandringsturer på upp til 30 dagar, men om du tänker ta en så lång tur så se till att vara ordetligt förberedd med kläder, din fysiska form och säkerheten. Det är inte ofarligt att leva under så extrema förhållanden så lång tid åt gången om man inte är ordentligt förberedd.

Om du inte är så mycket får hårda fysiska utmaningar så går det också att uppleva Himalaya från ovan genom att ta flyga över bergskedjan.

Pokhara

Har du fått blodad tand?

Hitta bra erbjudanden på flygbiljetter på Kelkoo!

Det här inlägget postades i Äventyr, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.