Upplev Norge med Hurtigruten!

Nu när vi har tagit klivet in i September månad och mörkret faller på allt mer och mer kan det vara upplyftande att planera in en resa. Svenskar är i allmänhet svaga för värme och det är också oftast till just värmen vi reser. Men idag tänkte vi erbjuda ett lite annorlunda alternativ, ett alternativ som ger dig vyer så vackra att du knappt kommer tro dina ögon.

Hurtigruten är en båttur längst den norska kusten. Resan går från Bergen till Kirkenes och sedan tillbaka till Bergen. Om du vill åka med på hela resan så sträcker den sig över 12 dagar, men det finns flera alternativ om 12 dagar skulle kännas som en för lång period.

Hurtigruten

Hurtigruten är som populärast under sommaren, men är verksamma under hela året. Är du intresserad av att åka nu i höst så kan du få vara med om att se hur den norska kustlinjen skiftar i färg. Från sommarens grönska till höstens många vackra färger. Hösten är dessutom en lugnare period ombord på båten, så för dig som är ute efter en lugn och fridfull tillvaro är Hurtigruten ett perfekt val. Har du riktig tur får du vara med att bevittnaett norrsken, något som äger rum då och då under vinterhalvåret.

Båten stannar till i olika hamnar varje dag, så du får även chans att ta del av det norska landskapet till fots. Det går även att delta i ett antal olika exkursioner på vägen, där får du chansen att uppleva natur och landskap som du inte hittar på många andra platser på jorden.

För dig som är ute efter något annorlunda är det här resan för dig. Ät gott, må gott och upplev sagolika kustlandskap i vårt härliga grannland Norge. Bare kos deg, som de säger i Norge!

Det här inlägget postades i Äventyr, Norge, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.