Appar till din nya Android-lur

Du har kanske nyligen köpt en Android-telefon och behöver fylla den med appar? Eller har du kanske aldrig gett dig ut på Play Store för hitta någon app för dig? Jag tänkte ge lite tips på bra appar för nybörjare på Android-plattformen.

Vill du ha ett socialt nätverk på din telefon finns det i dagsläget inte så många bra applikationer; både Twitters och Facebooks officiella appar är inte bland de bästa på plattformen. En social app som däremot är riktigt bra är den för Google+. Nackdelen är ju att om du inte har använt det tidigare kan det ta tid att få dina vänner att också gå över till G+, men annars kan du alltid hitta nya personer att prata med. Vill du fortsätta använda Facebook kan du kolla in Friendcaster som är ett helt okej alternativ.

Ska du läsa nyheter har nu även Android fått Flipboard, en mycket vacker nyhetsläsare. Du kan prenumerera på olika kategorier, t.ex. teknik, och Flipboard hämtar de bästa nyheterna. De presenterar sedan dessa på ett väldigt grafiskt sätt där bilder hamnar i fokus. Du kan snabbt bläddra igenom flera artiklar, och när något ser intressant ut så trycker du på den och får läsa mer. Absolut en av de snyggaste apparna på Android. Sen finns även Google Currents som har ungefär samma användningsområde.

Runkeeper, ännu en app som letat sig över till Android, är en av de bättre apparna för att kunna spåra dina träningspass. Tryck på start, jogga några km och när du sedan är hemma kan du få statistik på hastighet, en karta över var du sprang och hur många kalorier du brände på rundan. Jag är en av dem som behöver lite hjälp för att motivera mig själv, och att kunna tävla mot sig själv mellan passen är både hjälpsamt och roligt.

Sedan finns det massor av bra applikationer för att anpassa din telefon och göra den unik för just dig. Byt launcher eller tangentbord, lägg till widgets och ändra färgtema. Men detta berättar jag mer om i ett framtida inlägg.

Det här inlägget postades i Appar, Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.