Apple visar Mountain Lion!

Vanligtvis så släpper Apple ett nytt operativsystem till Mac vartannat år, men varför ska det bara vara iOS som får en stor uppdatering varje år? Apple kommer nu släppa Mountain Lion innan Lion fyllt ett år.

Det är inte heller en liten uppgradering och de fortsätter att föra saker från iOS till OSX. Vi har flera nya applikationer, och många gamla som bytt namn. T.ex. har iCal bytt namn till Kalender och Adressboken bytt namn till Kontakter bara för att ha en enhetlig namnföring mellan de två operativsystemen. Påminnelser, Anteckningar och Game Center letar sig in i din Mac, men appar som är väldigt lik iPad-varianterna. Och eftersom allt är kopplat till iCloud kommer det synkronisera mellan enheterna utan problem.

Apple har även lagt in Notiscenter i OSX, alltså där du ser alla dina senaste meddelande, notiser och kalender. Från och med Mountain Lion så kommer alla utvecklare ha möjlighet att ge samma sorts meddelande till dig på Mac som på din iOS-enhet. De har även fört över iMessage till datorn, så om du vill skicka meddelande till din vän behöver du inte längre hämta din iPhone, du kan skriva direkt på datorn. Jättesmidigt för att skicka bilder, filmer och ljud direkt från din telefon till kompisens Mac.

Apple tar alltså och ökar sin uppgraderingsfrekvens, men jag tror inte det är bara för att få ut sina senaste underverk till kunderna. Kollar man temperaturen på de flesta sidorna för tekniknyheter så märker man att Windows 8 blev genast mycket kallare. Jag längtar till sommaren då Mountain Lion ska släppas, det verkar vara allt jag gillar med Lion fast lite till. Förhoppningsvis täpper de även till de buggar som många har stött på. Är du utvecklare så kan du ladda ner en beta redan idag, men är du en vanlig konsument kan du åtminstone få testa en beta av iMessage som finns på Apples hemsida.

Det här inlägget postades i Mjukvara och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.