ASUS PadFone – en annorlunda pryl

Tycker du att det känns onödigt att ha en smartphone, en surfplatta och en bärbar dator i hemmet? Du kanske önskar att det var samma enhet? Då kan ASUS PadFone vara något för dig, det är verkligen en av de mest udda prylarna på marknaden just nu.

Du köper den som en vanlig mobiltelefon som kör Android. Telefonen i sig är inte så anmärkningsvärd, den håller sig i medelsegmentet bland Android-lurar och har vad som i dagsläget klassas som standard gällande prestanda. Det som gör denna telefon unik är dess tillbehör. Stoppa in telefonen i vad ASUS kallar PadFone Station, en 10.1 tums skärm, så blir det en surfplatta. Du får exakt samma utseende som vilken Android-surfplatta som helst, fast med alla dina appar redan installerade. Dessutom är det inte bara en skärm som du stoppar in telefonen i, det är även ett massivt batteri. Detta gör att telefonen laddas när du har den inuti surfplattan och på så vis får du riktigt lång batteritid om du använder båda enheterna under dagen. Men det häftigaste är ändå att du har en telefon, som du stoppar in i en skärm, och det blir en surfplatta. Får du samtal under tiden som telefonen är inuti skärmen så går det att svara utan att behöva ta ut den.

Men detta är inte det enda tillbehöret; precis som många andra av ASUS surfplattor, såsom Transformer Prime, går det att köpa till en dockningsstation med tangentbord. Så in med telefonen i surfplattan och surfplattan i dockningsstationen så har du helt plötsligt en bärbar dator. Det är lite som att bygga med lego.

Sedan kan du även köpa till vad jag tycker är roligaste tillbehöret, en stylus. Det som gör denna stylus rolig är att om det ringer när du använder enheten som surfplatta så kanske du inte vill använda den som högtalartelefon, och du vill inte sätta den stora skärmen mot örat. Då kan du istället ta denna stylus, som är kopplad till telefonen med bluetooth, och svara i den. Denna penna är alltså ett blåtandsheadset. Så ta fram en penna, sätt den mot örat och prata i den. Precis så känns det att svara i denna “stylus-telefon”.

Detta är en riktigt kul idé av ASUS, den kommer inte bli en storsäljare eftersom målgruppen är väldigt liten. Men det är ändå ett tekniskt framsteg och förvänta er liknande produkter i framtiden.

Det här inlägget postades i Appar, Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ASUS PadFone – en annorlunda pryl

 1. Elisabeth skriver:

  Oj vad coolt! Fattar inte varfor malgruppen skulle vara liten, vill inte alla ha en san dar? Jag vill!

 2. anonym skriver:

  jag ska kanse köpa men det är ju ganska jobigt att byta bateri på penan om man inte det går att lada om penan. vörlåt om jag stavar fel

  • Kelkoo SE skriver:

   Hej! Det kommer säkerligen att gå att ladda pennan som vilket headset som helst. Håll ögonen öppna när denna släpps i butik, så får du mer teknisk info. Hälsningar Kelkoo