Bloggfenomenet

Bloggar har funnits länge, och kommer troligen finnas många år till. För några år sedan kom den svenska revolutionen gällande bloggar och nästintill alla startade sin egen blogg. Nu fanns en plats där man kunde dela med sig om vad man haft för sig under dagen och delge sina tankar om allt mellan himmel och jord. Många tröttnade dock på att skrivandet ganska snabbt och det har resulterat i att det finns det många lämnade bloggar där ute. Min personliga erfarenhet är att om du skriver en blogg ska du inte skriva om dig själv, du ska skriva om det du tycker om. Då tappar du inte intresset.

Det första du behöver ha är en plattform att skriva på. Det allra enklaste är att använda en befintlig tjänst, bra exempel på detta är t.ex. Tumblr. En mikrobloggtjänst där det inte är meningen att du ska skriva långa inlägg hela tiden. Skriv bara ett citat, lägg upp endast en bild eller visa ett klipp från Youtube/Vimeo. Vill du skriva långa inlägg går det också förstås, men Tumblr känns mer som en tjänst där du skriver många mindre inlägg istället för få långa.

Vill du ha full kontroll kan du alltid köpa din bloggplattform. Då har du fördelen att du “äger” sidan och kan göra vad du vill. Du kan antingen köpa en plats på Squarespace där du får ett konto och all bandbredd du skulle behöva. Alternativt så kan du köpa plats på ett webbhotell som t.ex. Binero där du kan sätta igång din egen WordPress-installation. Fördelen med att köpa en plattform är att om något går fel så har du ett support-nummer att ringa och klaga. Sen har du även möjlighet att få din egen domän. För det känns väl roligare att ha sin blogg på www.fornamnefternamn.se än fornamnefternamn39.blogg.se?

Så starta en blogg, skriv om det som intresserar dig. Då kan andra som har samma intressen flockas kring just din blogg och bidra i konversationen genom att t.ex. kommentera.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.