Dags att börja med Twitter

Twitter blev inte så stort i Sverige vid dess lansering, det fanns väldigt lite förståelse för vad hela konceptet innebar. Men nu börjar fler och fler fastna för tjänsten där man delar med sig av saker man gillar. Åtminstone är det så jag använder tjänsten, jag följer de som skriver intressanta saker och jag försöker göra samma sak själv. Det är ingen ”nu äter jag lunch..” tjänst som så många har trott.

Själv har jag har funnits på Twitter ett antal år nu, och mestadels följt amerikanska personer. Därmed har jag aldrig märkt av den kritik som många haft mot Twitter, i USA förstod de lite snabbare vad det är till för. Visst, det kommer mycket skräp därifrån också, men det gäller att följa rätt personer.

Jag har alltid följt utvecklare till mina favoritappar, bra skribenter på diverse tidningar och bloggar samt kanske även en eller två kändisar för att man uppskattar dem. Enkelheten med Twitter är att det är lika lätt att följa någon som att sluta följa dem. Ingen ser det som samma sorts förolämpning som t.ex. när någon tar bort dig som vän på Facebook. Twitter är lite mer ledigt på det sättet.

Men för att uppleva Twitter som det var tänkt att göra måste du skaffa appar, oavsett om det är till PC, Mac, Android, iPhone, iPad eller vilken enhet du nu använder. Jag använder Tweetbot, som nu finns till både iPhone och iPad, och den gör verkligen Twitter trevligt att använda. Men det gäller att du hittar en klient som du trivs med, för jag tycker att Twitter är en personligare upplevelse än vad Facebook är. Jag har flera gånger skrivit tweets till kändisar i min värld (teknikvärlden) och fått svar, vilket är en härlig känsla. Personer som du ser upp till bryr sig faktiskt om din åsikt, där Facebook mer verkar ha blivit ett sätt att skryta för sina vänner. Det är även mycket större chans att få reda på nästa stora nyhet från Twitter än från nyhetstidningar. Det finns flera fall där folk läst om t.ex. en jordbävning på Twitter innan de kände den själva.

Twitter är intressant, lärorikt och inget du bör missa.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.