Dags för ”Black Friday” och ”Cyber Monday”

För många amerikaner så firas Thanksgiving med mycket mat, en stor familj eller kanske sina bästa vänner. Man tackar för det man har i livet och har trevligt tillsammans, kanske tittar man även på lite amerikansk fotboll innan den fyllda kalkonen kommer ut på bordet. För andra är torsdagen bara en förberedelse inför dagen efter, ”Black Friday”.

För er som aldrig hört talas om den svarta fredagen är den en av USAs största shoppingdagar, i princip alla affärer har rea. Och ofta ordentliga sådana. Många köar i timmar för att komma först in i butiken och få precis den där TV-apparaten som de velat ha så länge. För det är just teknikprylar som är det vanligaste man köper, man sparar in mer på en stor TV än vad man gör på en T-shirt.

Varför är detta intressant för svenskar då? Jo för att de flesta teknikföretagen har webbutiker. Shoppingvärlden har mer och mer dragit sig mot internet och det har nu även Black Friday gjort. Vissa företag, som till exempel Apple, har även gjort rean officiell över hela världen, medan andra har den lokalt i USA. Men då internet finns överallt kan även du beställa därifrån. Amazon är ett av företagen som har en riktigt stor rea, du får som exempel en 1080p 3D-bluray för mindre än halva priset. Toys ‘R’ Us har bra rea på konsolspel, Staples har fina priser på hårddiskar och hos Sony får du bra erbjudande på allt från TV-apparater till datorer.

Cyber Monday är även det samma koncept, att man köper saker på stor rea. Tanken bakom denna dag är att eftersom butikerna inte uppdaterar sina priser under helgen så kan du hinna med att köpa saker via internet på måndagen, då de får in nya varor. För ja, de brukar sälja slut på fredagen.

Så passa på, se om du hittar någon rea på just den prylen du behöver eller inte behöver. För det bor väl en prylnörd i oss alla.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.