De första intrycken av Galaxy SIII

Nu har den äntligen kommit till marknaden, Samsungs Galaxy SIII. Och trots att det fanns en stor besvikelse i luften direkt efter lanseringen så har den faktiskt fått många bra omdömen bland recensenter runtom i världen. Jag tänkte jag skulle berätta lite om vad som händer kring telefonen och vad som sagts.

Det första som alla nämner är skärmen, tydligen ska den vara riktigt bra även fast det är en pentile-skärm. HTC One X har en bättre skärm som helhet ,men svärtan hos Galaxy SIII ska tydligen vara riktigt imponerande. Många säger även att färgerna också ska vara riktigt fina, men problemet med Samsungs AMOLED-skärmar är ofta att färgerna är lite överdrivna. Visst, det ser mycket bättre ut och bilder blir mer levande, men de förlorar lite av den verklighetstrogna känslan.

Hårdvaran ska utan tvekan vara den bästa på marknaden, både beräkningsmässigt och grafikmässigt. Flera tidningar testade att spela upp 1080p (Full-HD) filmer och hade inga som helst problem, något som inte ens vissa datorer på marknaden klarar av. Du kan strömma filmen till din TV och fortsätta surfa runt på mobilen utan att den ens blir svettig. Ett riktigt kraftpaket helt enkelt.

Många har även gjort den nästan obligatoriska jämförelsen mellan S Voice och Apples Siri som introducerades med iPhone 4S under förra året. Det visar sig att båda är dåliga, men Siri är en ganska solklar vinnare i jämförelsetester. S Voice kan göra mer saker åt dig, men då den har väldigt snäva kommandon (du måste i princip följa en viss meningsuppbyggnad för att den ska förstå) samt att den inte lika bra röstigenkänning så är den inte så användbar. Men förstås, det är inte Siri heller. Man ställer några frågor för att se vad den klarar och sen används funktionen inte särskilt ofta, speciellt inte då ingen av dem klarar av det svenska språket.

Mer tråkiga nyheter kring Galaxy SIII är att det verkar som att Samsung har haft problem att leverera den färg som den kallar “Pebble Blue”. Det har blivit fel i produktionen och de säger att det kommer att dröja ett tag innan de kan leverera i full takt gällande den färgen. Vita färgen ska inte ha några problem och du ska kunna köpa den i butik redan idag.

Förhoppningsvis kommer jag själv få testa enheten framöver, och hoppas bli lika positivt överraskad som recensenterna

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.