Det här är Smart-TV

Är det dags för en ny TV hemma? Då kan en Smart-TV vara rätt val för dig. Men vad betyder egentligen Smart-TV? För de som inte  är riktigt säkra på vad Smart-TV handlar om kommer här en liten förklaring om nästa generations TV-teknik.

Smart TV innehåller i princip alla de visuella fördelar som du får från Internet, till exempel möjligheten att streama filmer, surfa på Google maps, dela bilder eller göra videosamtal, detta plus att du får med alla vanliga funktioner i en TV-apparat. Det gör att du enkelt kan komma åt både traditionell digital-TV och multimediainnehåll från Internet med fjärrkontrollen och på bildskärmens gränssnitt. Några av de mer avancerade modellerna har inte ens fjärrkontroller, såsom Samsung Smart-TV. Det använder en integrerad kamera som känner av rörelse och ljud för att navigera runt enheten, lite som en korsning mellan Apples Siri och Microsofts Kinect-teknik. Smarta saker!

Detta exempel (Samsung Smart-TV) har Smart-TV redan integrerat, men Smart-TV betyder inte att du nödvändigtvis måste köpa en helt ny TV, det finns nämligen andra alternativ. Apple TV är en liten enhet som ansluts till din TV med en HDMI-kabel och som ansluter trådlöst till din Internet-anslutning. Detta gör att du kan ansluta till iTunes, NetFlix eller andra tjänster för att titta på filmer, bilder, serier och mycket mer.

Smart-TV från SamsungNågra modeller av Smart-TV är begränsade till att surfa på Internet via online-apps, vilket helt enkelt är mikro-webbplatser eller verktyg som gör användandet av webben mycket enklare. Exempelvis kommer många Smart-TV med välkända program som YouTube förinstallerade, vilket gör det myckelt enkelare att hitta rätt och söka upp olika episoder och videoklipp än om du skulle navigerat via en sökmotor på din TV.

Även  om TV-apparaterna är bland de sista vardagliga enheterna som fått internet  så betyder inte det att möjligheterna som kommer med det blir mindre. Genom att applicera dessa egenskaper till din TV kan din Smart-TV:s uppgifter helt plötsligt kan omfatta en mängd olika uppgifter i ditt hem. Från din Smart-TV kan du då exempelvis styra din TV, DVD-spelare, hemmabiosystem, spelkonsol och till och med en klimatanläggning om du har en sådan. Du kan Skypea dina vänner och familj, dela med dig av bilder och videos på sociala medier samtidigt som du tittar på TV.  Du kan också registrera dig på någopn typ av hyrfilmsabonnemang eller andra liknande internettjänster, detta innebär att du på allvar kan överväga att avbryta någon dina dyra TV-abonnemang där du betalar för kanaler med ett utbud som du kan få mycket billigare över nätet. Att öppna upp din TV till internets magiska värld gör att online film tjänster som Netflix eller LOVEFiLM frodas, och har gett etablerade leverantörer rejäl konkurrens.

Så, vissa modeller av Smart-TV är helt enkelt baserade på appar, medan andra gör att du kan ansluta till Internet som du gör på en dator utöver apparna, mycket likt hur vi använder en smartphone. Hursomhelst så öppnar Smart-TV med internettillgång upp en hel värld av nya medier för dig att njuta av, och alla på ett ställe. Du har dessutom fördelen av att få njuta av det på en större skärm än på  din bärbara dator eller telefon.

Det här inlägget postades i Appar, Mjukvara, Övrigt, TV och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>