En genomskinlig skärm till ditt hem

Mycket nyheter från Samsung nu, men så är Samsung också ett av världens största teknikföretag med en riktigt bred repertoar. Denna gång har de visat upp sina genomskinliga skärmar som kan visa material samtidigt som du ser igenom dem. Inte nog med att de är genomskinliga, du kan även använda dem som en pekskärm.

Det mest uppenbara användningsområdet är förstås som ett fönster, du kan t.ex. läsa de senaste Facebookuppdateringarna samtidigt som du spionerar på grannen. Du kan konstant ha Widgets uppe, som fungerar på samma sätt som de för en Android-telefon. Tryck på en nyhetsnotis för att få upp en sida för att läsa hela artikeln, tryck på kalendern för att se dagens agenda och mycket mer.

Skärmen är ensidig, vilket gör att endast du på insidan kan se vad du kollar på. De som är utanför ser bara att du står och petar på ditt fönster. En sak som är ganska otroligt är att eftersom de delar av fönstret som visar material kan göras antingen med lite transparens eller som helt solida objekt. Detta gör det möjligt för Samsung att skapa digitala persienner. Tryck på en knapp för att få fram dem och sedan kan du välja deras vinkel genom att dra fingret över skärmen. Detta gör också att om du väljer att se en film (direkt på skärmen) så gör den omgivningen helt svart och därmed blir även rummet mörkt.

Det stannar förstås inte vid en TV, Samsung har även visat upp att de tänker använda tekniken i ditt kylskåp. Du behöver aldrig öppna kylskåpet igen för att se vad som finns i. Är det något som saknas kan du lägga till det på inköpslistan bara genom att öppna ett anteckningsblock och skriva det, direkt på skärmen. Eftersom skärmarna är kopplade till internet kan de synkronisera dessa listor med din smartphone och därmed har du alltid den senaste inköpslistan i din ficka.

Samsung kommer de närmaste månaderna att börja massproducera detta och du kanske till och med hinner se produkterna i butik redan under detta år. Framtiden ser fantastisk ut och jag vet redan att jag vill ha detta i mitt hem framöver.

Det här inlägget postades i Nyheter, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.