En högteknologisk våg till ditt nyårslöfte?

Hade du kanske ett nyårslöfte att börja träna, gå ner i vikt eller leva hälsosammare? Är du samtidigt en tekniknörd och gillar internetuppkopplade prylar? Då kanske det är dags att köpa en uppkopplad våg!

Withings Wi-Fi Body Scale är vågen som funnits länge, den väger dig, mäter kroppsfett, muskelmassa och räknar ut ditt BMI-värde. Men som namnet antyder är den även uppkopplad på nätet. Den skickar dina mätningar till ditt konto och du kan sedan se grafer över all data den samlar in, du kan även se dem i Withings egen smartphone- eller iPad-app. Du kan ställa in olika personer så att den alltid skickar mätningarna till rätt konto. Vill du vara extrem och få lite extra motivation att minska ett par kilo så kan du faktiskt twittra resultaten. Detta för att dina vänner ska se och antingen skälla på dig eller berömma dig.

Withings släppte även nu under CES 2012 en bebisvåg, om du vill ha koll på ditt barns uppväxt med exakt statistik.

Ett annat företag som nu släppt en internetbaserad våg är Fitbit, känd för sin stegräknare som trådlöst synkroniserar med ditt konto på internet. Nu kan du även koppla deras nya våg till ditt konto och se statistik över vikten också. Vågen har inga knappar, så du kopplar den till en dator för att göra de initiala inställningarna. Men denna våg tar funktionen att kunna använda samma våg till flera personer ett steg längre. Du byter helt enkelt person bara genom att trycka din fot mot vågen.

Det finns mycket att tjäna på att ha full statistik om din vikt. Du kan verkligen se hur den där söndagspizzan påverkar dig eller så kan du se om LCHF-dieten verkligen hjälper. Det är även enkelt för din läkare/dietist att se din utveckling, det är bara att skicka en bild från respektive hemsida. Eftersom vikterna skickas direkt upp till servern så finns det ingen möjlighet för dig att ljuga på ett papper längre.

Det här inlägget postades i Nyheter, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.