Flera nyheter från Apple

Igår var det dags för Apples andra event på ganska kort tid. Vid det senaste eventet var iPhone 5 den stora nyheten, och igår var iPad Mini den efterlängtde nyheten. iPad Mini var dock inte det enda som presenterades igår och i det här inlägget tänkte vi gå igenom de produkter Apple presenterade igår.

Macbook Pro Retina 13 tum
Redan innan eventet drog igång var det ganska väntat att Apple skulle presentera en 13 tums (13,3 tum för att vara exakt) Macbook Pro med retinaskärm, och mycket riktigt så gjorde dem det. Så vad skiljer då den här modellen åt mot sin föregångare? Självfallet så är retinaskärmen den största nyheten, och med sin nya skärm så levererar den här datorn en upplösning på 2650 x 1600 pixlar. Det kan jämföras med nuvarande Macbook Pro 13 tum som har en maximal upplösning på 1280×800. Som kräsen konsument vill vi gärna se att nya modeller är bättre rent prestandamässigt men mindre rent fysiskt, ett egentligen orimligt krav. Men med den nya Macbooken får vi en dator som är 20% mer slimmad och 450 gram lättare än sin föregångare. Inkopplingsmöjligheterna i den nya datorn är som följer: två Thunderbolt-portar, två stycken USB 3.0-portar, en SD-port och en HDMI-port. Vad blir då priset på den här skönheten? Vad det blir på den svenska marknaden går inte att säga riktigt än, men i USA kommer grundmodellen att gå loss på 1699 dollar (11 228 kr) och du får då en Dual Core i5-processor på 2,5GHz, 8GB RAM-minne och en SSD-hårrdisk på 128GB.

iMac
Apples stationära dator iMac, har även den fått sig en uppdatering. iMac finns i två storlekar, 21,5 och 27 tum. De nya datorerna är otroligt slimmade och har en profil på endast fem(!) millimeter och är mer än 3,5 kilo lättare än dess föregångare. Med sitt nya slimmade utseende är det här en dator som är helt unik och hur Apple lyckas trycka in så mycket datorkraft i den extremt tunna skärmen är svårt att förstå, men vi klagar såklart inte! Som sagt så kommer iMac levereras i två modeller och 21,5 tummaren kommer att ha ett basutbud som innehåller en 2.7GHz quad-core i5-processor, 8GB RAM-minne och en hårddisk på 1TB, skärmen kommer att ha en upplösning på 1920×1080. I den större 27 tums-varianten hittar vi en processor på 2,9GHz, 8GB RAM-minne och 1TB hårddiskutrymme. Skärmen kommer att ha en upplösning på 2560×1440. iMac kommer att börja levereras från och med i November och de svenska priserna är inte satta ännu. I USA kommer 21,5 tummaren att börja på 1299 dollar (8584 kr) medan 27 tummaren börjar på 1799 dollar (11888 kr).

Ny iMac från Apple 21,5 tum och 27 tum skärm

iPad
Den stora nyheten under gårdagens event var som sagt iPad Mini, men det var inte den enda iPad-nyheten. Även den ”vanliga” iPaden fick en uppdatering som de valde att kalla fjärde generationens iPad. Detta kom lite som en överraskning för många då det inte var allt för länge sedan som iPad 3 presenterades. Största nyheten i den här iPad-modellen var att den fått det nya A6-chippet i sig, något som höjer prestandan avsevärt. Men iPad Mini då? Ja, 7,9 tum stor skärm med en upplösning på 1024×768 fick Apples nya leksak, upplösningen är densamma som i iPad 2. Surfplattan är 7,2 millimeter tunn och  väger endast 308 gram. Till skillnad från den nya iPaden så kör iPad Mini med A5-chippet, den är också utrustad med en HD-kamera på framsidan och en kamera med fem megapixel på baksidan. Batteritiden på både iPad och iPad Mini är fortsatt tio timmar. Känner du dig sugen på den här nya prylen från Apple går det bra att förbeställa den från och med fredag och utgångspriset för en iPad Mini med 16GB och Wifi ligger på 2995 kr.

Mac Mini
Den extremt kompakta datorn Mac Mini fick även den en liten uppdatering. Apple presenterade två nya versioner av minidatorn och de hade processorer på 2,5 respektive 2,3GHz.

Totalt sett får vi lov att säga att det var en riktigt bra kväll sett ur en Apple-fantasts ögon. Det som lämnar störst avtryck hos mig är den nya iMacen som jag bara kan beskriva som en otroligt vacker skapelse. Priserna diskuteras ständigt när det kommer till Apple och det är standard att du får betala några tusenlappar till för en av deras produkter. Jag anser dock att deras produkter är värda priset om du verkligen uppskattar god design kombinerat med bra kvalitet. Om du känner att det är lite för dyrt kan du alltid kolla in Apples äldre produkter som håller otroligt hög klass och är näst intill lika vackra. Klicka in dig på Kelkoos hemsida och kika på Macbook Pro, iPad 3, iPhone 5 och annat Apple-relaterat!

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>