Fotografera med din iPhone 4S

Som jag har berättat tidigare så är nog kameran den bästa nyheten i iPhone 4S, åtminstone för oss i Sverige som inte kan använda Siri på vårt eget språk. Men duger de inbyggda applikationerna till att fotografera?

Foto av Emil Torp

Jo, det gör de visserligen men det finns appar som förgyller upplevelsen. De två bästa exemplen på det är Camera+ och Instagram. Camera+ är appen för lite proffsigare foto, det finns inbyggda funktioner för komposition, du kan i efterhand förbättra ljuset med olika förinställda val, du kan beskära bilden och du kan lägga till riktigt snygga effekter. Effekter som är gjorda av den kanadensiska proffsfotografen Lisa Bettany. Du kan även dela bilderna på Twitter, Facebook och Flickr.

Men vill du visa upp dina bilder så är det verkligen Instagram du ska gå till. En tjänst där du fotar en bild, lägger till något filter om du vill och sen delar den på Instagrams eget sociala nätverk.I  Instagrams inbyggda nätverk kan man följa folk och de kan följa dig. Du ser då bilderna de har tagit, kan kommentera dem och gilla bilder så att fotografen känner uppskattning. Du är dock inte låst i detta system, du kan skicka vidare bilden på Twitter, Facebook, Tumblr, Flickr och många andra nätverk. Man kan ju tycka att det är onödigt att ha en 8MP-kamera om man ändå beskär bilden och lägger på ett filter som får bilden att se gammal ut, men det tillför faktiskt något. Och för de som inte är proffsfotografer är det lättare att bilden att se lite bättre ut med filter aktiverade.

Vill man gå ett steg längre så kan man använda externa skal på sin iPhone, för att sätta på specialtillverkade linser. Det finns även skal som har monteringsanordning för riktiga linser, sådana som egentligen hör till en systemkamera. Man kan nog få riktigt roliga bilder på det sättet, men man får nog räkna med att få en hel del blickar när man går runt med ett stort objektiv till din lilla iPhone-kamera.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fotografera med din iPhone 4S

  1. Sanna skriver:

    Jag har sjalv laddat ner Instagram och forutom att appen ar bra sa ar den grattis!

  2. Kelkoo SE skriver:

    Gratis är alltid bra :-)