Galaxy Note 10.1, inte så bra som Samsung säger.

Samsung har nu presenterat sin senaste surfplatta, Samsung Galaxy Note 10.1. En surfplatta som egentligen är baserad på sin Galaxy Tab 10.1 men med ett par tillägg, både mjukvarumässigt och hårdvarumässigt. Förvänta er att Samsung kommer trycka hårt på denna produkt den närmsta månaden.

En av nyheterna som de verkligen vill marknadsföra är S-Pen, en penna som du kan plocka ut ur surfplattan och skriva eller rita med. Med stor hjälp av ett företag som gör ritplattor, Wacom, så har de lyckats fått pennan tryckkänslig. Detta gör att du kan trycka hårt mot skärmen för att få en bred linje och knappt nudda den för att kunna måla väldigt fina detaljer. Detta är riktigt häftigt, men jag vet inte hur användbart det är i längden då det fortfarande inte är lika skönt att skriva på en glasbit som det är att skriva på papper.

Plattan har även inbyggd handstilsigenkänning som fungerar någorlunda bra. Den är inte lika bra som andra tjänster jag sett, men fortfarande helt okej för en Samsung-produkt. Men här tar det innovativa med produkten slut, för den har många nackdelar. Pennan fungerar till exempel bara i appar som är designade för den, i dagsläget nästan bara Samsungs egna.

Den kör Android 4.0 men Samsung har ersatt nästan allt i den för sitt egna TouchWiz Nature UX, något som bara gjort den sämre. Det lilla lagg som man ofta ser på Android-enheter har förstärkt något enormt. De har ersatt webbläsaren och Gmail-appen med sina egna, mycket sämre alternativ. De har fyllt den med mängder av förinstallerade program, men som tur är går de att ta bort.

Den mycket hypade funktionen att kunna dela skärmen på mitten för att köra två program sida vid sida fungerar även de bara för Samsungs egna appar. Och de kör egentligen inte sida vid sida, för du kan inte scrolla i båda samtidigt. Du kan alltså bara använda en halva i taget och när du börjar arbeta i den andra öppna appen så tar det ett tag innan den reagerar.

Av det jag sett hittills verkar detta vara en beta-produkt och är du ute efter en surfplatta i dagsläget så rekommenderar jag dig att istället titta på en iPad, eller om du hemskt gärna vill ha en Android-platta så är nog Nexus 7 eller Asus Transformer bland de bästa du kan hitta.

 

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.