Galaxy Note, med en gigantisk skärm

Har du alltid tyckt att en iPhone är mesigt liten medan en surfplatta är onödigt stor så tror jag du ska titta lite på Samsung Galaxy Note. Med en skärm på 5.3″ så är den riktigt stor!

Ett problem förstås är väl att bestämma vad dess konkurrenter är, den är nästan för stor för att få kallas för en smartphone medan den är för liten för att klassas som en surfplatta. Men ibland är det ett mellanting som passar ens behov perfekt.

Galaxy Note har en upplösning på 1280×800 vilket är samma upplösning som många bärbara datorer har i dagsläget, så pixeldensiteten är riktigt hög. Den har inte riktigt samma ppi-värde som en iPhone Retina skärm men de som provat Galaxy Note säger att den är minst lika bra tack vare sin HD Super AMOLED skärm. En Super AMOLED skärm ger dig riktigt bra svärta och skarpa färger, men de kan även upplevas som översaturerade.

De har även satsat på känsligheten i denna skärm, många skärmar från Samsung har i andra fall inte den bästa skärmen gällande pricksäkerhet utan kan missa på några millimeter ibland. Inte Galaxy Note då den ska även kunna användas med den medföljande pennan. Namnet på telefonen hänvisar till att man ska kunna använda den som ett anteckningsblock och skriva direkt på skärmen.

Men det jag är mest imponerad av, speciellt för en enhet med denna skärm och prestanda, är batteriet. Flertalet användare har bekräftat att batteritiden är enastående, mycket bättre än andra enheter från Samsung. Det ska gå att använda den i ett par dagar utan att behöva ladda enheten.

Så behöver du en större enhet, och kan leva med att den kör Android 2.3 (kommer uppdateras till Android 4.0 senare under året), med TouchWiz som skin så är det ett givet köp. Det är ju tur att det är lätt att byta Launcher på Android helt enkelt.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.