Galaxy SIII, Android-telefonen med skyhöga förväntningar

Det har aldrig funnits en Android-enhet som haft lika höga förväntningar som Samsungs Galaxy SIII (S3). Galaxy SII är än idag en av de bästa Android-enheterna sett till hårdvara.

De senaste ryktena talar om en 4.7 tums skärm med en upplösning på 1280×720, något jag hoppas inte stämmer. För mig personligen tycker jag att en 4.7 tums skärm är alldeles för stor, speciellt med denna för skärmen relativt låga upplösning. Det ska även finnas en fyrkärnig processor på 1.4 GHz, 1GB ramminne samt en kamera på 12 megapixlar. Det är bara att hoppas på att Samsung även sätter in en bra lins och inte bara ökar antalet megapixlar, för det hjälper inte så mycket oavsett.

Samsung Galaxy SII

Det går även rykten om att Samsung skulle lämna Google och Android bakom sig. Att de ska göra exakt samma sak som Amazon gjorde med Kindle Fire, ta källkoden för Android och göra sin egen version. En version som inte har alla restriktioner som Google har på sitt operativsystem. Främsta orsaken till att dessa diskussioner har uppstått är att Samsung säljer en överlägsen majoritet av alla Android-enheter i världen. Den enda tillverkare som har större marknadsandelar än Samsung är Apple, varför skulle inte Samsung kunna göra precis som dem och kontrollera både hårdvara och mjukvara. Jag hoppas verkligen att inte så är fallet då Samsung gör världens bästa hårdvara (i princip alla mobiltillverkare har någon komponent som kommer ifrån Samsung, även iPhone) men de har aldrig varit bra på mjukvara. Och det skulle också vara värdelöst för Android om Samsung inte var en av tillverkarna.

Det går även rykten om att mobilen skulle komma i en variant med Windows 8, men detta är inte så troligt då namnet Galaxy i deras produktlinje alltid syftar på en Android-enhet.

Men allt är bara rykten, den 3 maj får vi svaret. Samsung har aldrig haft så här stora förväntningar på sig, och det ska bli mycket spännande att se om de klarar pressen.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.