Galaxy SIII, Samsungs nya skapelse

Nu kom den äntligen, telefonen som det varit lika mycket förväntningar på som på en Apple-lansering. Samsung hade under torsdagskvällen sin något röriga presentation där de gick igenom allt nytt med Galaxy SIII. Som tur är så är Samsung mycket bättre på hårdvara än på att hålla presentationer.

Telefonen är tunn, 8,6 mm mäts tjockleken till. Den har även en väldigt tunn bezel, alltså det som inte är skärm på framsidan, något som ska göra att Galaxy SIII inte känns lika enorm som specifikationerna får den att verka. Skärmen är ju på hela 4,8 tum. Den enda “telefon” som är större är Galaxy Note. Skärmen är en HD Super AMOLED och ska tydligen vara tillräckligt bra för dölja alla negativa saker som en pentile-skärm för med sig.

Baksidan är blank, precis som originalet Galaxy S. De har även valt att kalla sin tunna, blanka yta för HyperGlaze. Tyvärr ska den tydligen kännas plastig att hålla i, något som jag verkligen inte gillar på telefoner.

Telefonen ska tydligen vara ett monster prestandamässigt, ett prestandatest har visat att Samsung Galaxy SIII är 50% snabbare än en HTC One X sett till grafik. Med den fyrkärniga processorn så kan man förvänta sig att den klarar det mesta som du ber den göra.

Samsung kallar den för “designed for humans”; telefonen både lyssnar och tittar konstant på dig. Den följer dina ögon och släcker skärmen när du slutar titta på den. Galaxy SIII har även en funktion som ser väldigt mycket ut som iPhones Siri, du kan prata med telefonen och be den kolla upp saker. Säg bara “Hi Galaxy” i närheten av telefonen så är den redo att ta emot kommandon. Ska bli spännande att se hur all denna övervakning kommer påverka batteritiden.

Jag tycker personligen att telefonen är alldeles för stor, och hade hellre sett att den var närmare 4 tum än 5. Plastigheten och byggkvaliteten ska tydligen det också vara ett stort minus. Och tyvärr har mottagandet varit ganska negativt då designen är ett steg tillbaka från Samsungs tidigare telefoner. I dagsläget så ser jag inte någon anledning att vänta, HTC One X är både snyggare och har bättre skärm. Men är du fortfarande osäker på köp får vi helt enkelt vänta till 29 maj för att se den med egna ögon.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.