Google har nya appar för iOS

Trots att Apple är största konkurrenten i den mobila världen så vill Google att dessa användare också ska få en bra upplevelse och släpper därför appar även för denna plattform. Det är egentligen inte så konstigt då Google inte tjänar pengar på Android, de tjänar pengar på annonser, vilka kan visas på båda plattformarna.

Första appen de släppte var Google Drive. Istället för att behöva besöka en webbsida för att kunna se dina filer som du har laddat upp på Googles tjänst behöver du nu bara öppna appen och få snabb tillgång till dem. Det jag främst använder Google Drive till är precis samma saker som Google Docs gjorde förut. Att kunna ersätta Microsoft Office och istället samarbeta med kollegor och vänner i dokument, på samma gång. Men Google Drives styrka är också appens största nackdel, det går att öppna dessa filer men de öppnas som PDF-filer och kan därför inte redigeras. Visst, behöver du bara läsa filerna är appen utmärkt och jag kan rekommendera den, annars kanske du får leta efter någon inofficiell för tillfället.

Den andra appen Google släppte var också den största lanseringen, Google Chrome! Webbläsaren som nu det senaste har gått upp och blivit världens mest använda webbläsare finns nu även på mobila enheter. Tyvärr är inte det du ser på iOS den riktiga Chrome-webbläsaren, det är bara ett skal till Apples inbyggda. Båda är förstås byggda på WebKit så skillnaden är inte så extrem, det är bara att Google inte får använda sin egen Javascript-motor V8. Apple tillåter inte ens tredjeparts-appar att använda deras snabba Nitro-motor för Javascript, och detta på grund av påstådda säkerhetsorsaker. Så du får alltså en långsammare upplevelse än vad du skulle få om du använde Safari på iOS. Fördelar finns däremot, Chrome för iOS har ett väldigt härligt sätt att byta flikar, svep bara från yttersta kanten av mobilen så byter den till nästa flik. Sen finns även möjligheten att synkronisera bokmärken och tabbar via Google. Detta gör att du kan surfa på din dator, gå iväg med din telefon och fortsätta läsa samma sida. Den synkroniserar otroligt fort och gör det mycket smidigt att använda flera enheter. Chrome för iOS är snyggt, den är väldigt smidig och på många sätt bättre än inbyggda webbläsaren men tyvärr kan den inte komma upp i samma hastighet som Chrome för Android.

Det här inlägget postades i Apple kartor, Datorer & Surfplattor, Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.