Google uppdaterar sina kartor

Under onsdagskvällen höll Google en presentation där de visade upp framtiden med Google Maps. En stor uppdatering till Google Earth, ett nytt sätt att ta Street View-bilder samt en ganska fin uppdatering till Android.

3D verkar vara det stora med kartor just nu och Google kommer nu förbättra sina 3D-bilder i Google Earth avsevärt. Om man jämför med de bilder som finns i dagens version är det som natt och dag. Google har hittat ett nytt sätt att beräkna byggnaders strukturer och utifrån det så har de behandlat alla deras satellit- och flygbilder och fått en riktigt vackert 3D-landskap. De berättade även att uppdaterade applikationer för iOS och Android är på gång.

Google tycker även att det är synd att deras Street View-bilder endast finns för vägar; det finns ju många vackra promenadstråk och även insidan av vissa byggnader borde kunna dokumenteras. Det räcker inte att kunna se vägen till köpcentrumet, du ska nu kunna gå in i det också. Detta ska bli möjligt via den nya Street View-ryggsäcken. En ryggsäck där en stång sticker upp över användarens huvud och på denna pelare sitter massvis med kameror som fotar i alla riktningar, precis som den som sitter i deras bilar. Så framöver kommer vi kunna besöka fler ställen utan att ens lämna sängen på morgonen.

De slår även på stort med sin Android-applikation; det ska nu gå att spara ner kartor i ett offline-läge. Detta innebär att innan du åker iväg på din utlandsresa så kan du välja att spara ner kartor för t.ex. hela Paris med omnejd. När du sedan är där så behöver du inte använda dyr datatrafik utan kan titta och söka i kartorna utan problem. Och eftersom GPS fungerar lika bra även utan datatrafik aktiverat så är det mycket smidigare att bära runt på en telefon än en stor papperskarta.

Att Google presenterade sin kommande storsatsning på Maps nu är inte konstigt; nästa vecka förväntas Apple presentera sin egen kartlösning till iPhone och iPad. Google kommer alltså att bli utkastade och behöver utveckla en separat app för att finnas med i dessa enheter. Och kan man inte vara inbyggd i systemet får man satsa på att vara bäst och det är precis vad Google är idag.
Vi får se om de är det om en vecka också.

Det här inlägget postades i Appar, Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.