Hejdå Android Market, hej Google Play!

Google har valt att byta namn på sin butik för att köpa Android-applikationer. Android Market kommer sakta men säkert försvinna från alla enheter och bytas ut mot Google Play. En sak som kan kännas förvirrande, men det finns allt en tanke med det hela.

Google vill gå samma väg som Apple, de vill inte bara sälja appar längre utan de vill även sälja musik, filmer och böcker i samma butik. Tidigare så fungerade det också, men de hade helt spridda namn och alla visste därmed inte ens att det gick att köpa musik direkt hos Google. Nu har alla deras separata butiker samlats under enhetliga Google Play. Detta kommer underlätta för både Google och deras kunder då det kommer bli enklare att handla.

Namnet spelar på uttrycket ”Play with…” där du själv ska lägga till vad du vill leka med för tillfället. Kanske vill du läsa en bra bok eller så vill du bara koppla av till lite musik. Jag tycker det passar oerhört bra till mediarelaterade inköp, Play kopplar sig naturligt mot t.ex. ett spel. Men om jag däremot vill använda den där appen som jag håller koll på min personliga ekonomi med i min mobiltelefon så känns det något fel att säga att man köper den appen på Google Play. Men då det säljs mest spel och media-relaterade appar så är Google Play ett bättre namn för målgruppen.

Åtminstone i USA så kommer tjänsten så småningom vara exklusiv för de som har Google Wallet-konto, vilket innebär att du måste skaffa ett. Detta är bra för kunden av den anledningen att det blir mycket lättare att betala, vilket är främsta anledningen till att iOS säljer så mycket mer appar. Nackdelen är att Google verkar ta ut en högre transaktionskostnad än rivaler som t.ex. PayPal, så det kan bli ökade kostnader på Android i framtiden.

Det här inlägget postades i Appar, Mobiltelefoner, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hejdå Android Market, hej Google Play!

  1. Märta skriver:

    Du vet inte hur man skaffar det? Vill ha det men min mobil verkar ej vilja ha det eftersom det inte har skaffat det?! Så ja som sagt, vet du hur man skaffar det? :) (Om det ens går vill säga…)

    • Kelkoo SE skriver:

      Hej Märta, och ursäkta sent svar! Android Market kommer gradvis bytas ut mot Google Play på Android-enheter, men det har inte lanserats i Sverige än. Vad jag vet finns inget datum än, men det kommer!