Hört talas om Pinterest?

Pinterest har inte funnits på nätet särskilt länge, men tjänsten har ändå letat sig upp på tredjeplatsen bland de mest använda sociala nätverken i världen. De enda som är större är Facebook och Twitter. Men vad är då Pinterest och vad ska du använda det till?

Jo, meningen med Pinterest är att du ska dela dina bilder. Eller som de säger, “Pin it”. Hittar du något på internet som du vill dela så är det bara att trycka på en knapp så ser alla dina följare det. Det som gör Pinterest lite annorlunda mot Facebook och Twitter att det är mer grafiskt. Hittar du ett par skor som du gillar så delar man det inte på Facebook, och Twitter har inget snyggt sätt att visa bilder. På Pinterest däremot så är det bilder som är i fokus, och dina skor blir helt plötsligt mycket lättare att visa för dina vänner. Du har din egen vägg där alla kan se vad du delat, folk kan kommentera och gilla dina bilder.

Från början var det en väldigt liten användarbas som delade sina favoritrecept eller bilder på söta djur. När användarbasen sakta växte så blev spridningen större och Pinterest började få kategorier. Nu kan du kolla på allt ifrån mode till teknik, snabbt scrolla igenom massor av bilder och klicka på det du tycker ser intressant ut. För det är just bläddrandet som är det stora – letar du efter idéer till vad du ska göra på resan eller hur ditt bröllop ska se ut är det en riktigt bra tjänst. Bara att söka och bläddra.

Värt att tänka på är att det finns lite lagliga problem med vissa bilder på Pinterest, upphovsrätten finns även här. Du kan alltså inte dela precis vilka bilder du vill utan att problem kan uppstå. Det gäller alltså att använda bilder med måtta, och tänka lite på vad man delar på Pinterest.

Trots att Pinterest växer så att det knakar så kör de fortfarande med ett inbjudningsystem. Du får ställa dig på kö eller be någon bjuda in dig för att kunna skapa ett konto.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.