HTC kommer göra färre mobilmodeller framöver

Har du någonsin känt att det är svårt att välja bland alla smartphones därute? Om du inte vill ha en iPhone finns det helt plötsligt ett 100-tal att välja på, med ganska små skillnader mellan dem. Detta är något som HTC och även Motorola har haft problem med och de ska nu börja ändra på det.

Förra året släppte HTC riktigt många mobiler, och ärligt talat så var det inte särskilt stor skillnad på dem. Den ena hade bättre ljud medan en annan hade 0.5 tum större skärm. Det finns en bra idé med att kunna visa upp en telefon för varje personlighetstyp, men det finns en gräns. Den gränsen märkte både HTC och Motorola av när ingen av dem gick plus under det senaste kvartalet, det kvartal som även brukar vara det bästa. Det enda företag med Android/Windows 7 telefoner som gått plus är Samsung, men detta beror till stor del att de har bra marknadsföring och verkligen kör på sin Galaxy-serie. Kunden vet om att Galaxy är en smartphone som många pratar gott om.

HTC och Motorola har inget enhetligt namn för sina produkter, de heter Sensation, Wildfire, Defy o.s.v. Detta gör det svårt för kunden att veta vilken som är den bästa telefonen just nu. Vill man ha en sak bra får man kompromissa på en annan funktion. Nu ska det bli ändring, från och med 2012 ska HTC tillverka färre mobilmodeller och därmed koncentrera marknadsföringen på de som kommer ut.

HTC kommer även att ”sitta i baksätet” när det gäller surfplattor, de känner att de vill se var tekniken leder innan de spenderar massa pengar. I dagsläget så är det ju bara iPad som är framgångsrik. Jag skulle chansa på att HTC sitter och väntar ut Windows 8 som är riktigt bra för surfplattor.

Jag ser ljust på detta, det blir lättare för konsumenter med mindre förvirring när det är dags att skaffa ny mobiltelefon eller surfplatta. Man slipper lyssna på operatörernas säljsnack utan kan enklare bilda en egen uppfattning om telefonen innan man beställer från nätet eller besöker en butik.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.