HTC spränger gränser med nya Rezound

För någon vecka sedan släpptes Galaxy Nexus, Googles telefon som skulle sätta standarden för nästa generation Android-telefoner. Idag annonserades HTC Rezound, och den får Galaxy Nexus att redan verka lite gammal.

HTC Rezound har exakt samma upplösning som Galaxy Nexus, 1280×720, men har istället en mindre skärm på 4.3″. Detta ger ett ppi-värde (pixels per inch) på hela 342, detta att jämföra med den idag skarpaste skärmen (iPhone 4/4S) som har ett värde på 330. Apple är alltså inte mästaren på högupplösta skärmar längre. Utöver en fantastisk skärm så har telefonen en tvåkärnig processor på 1.5 GHz, 1GB minne och klarar av 4G LTE.

Inte nog med att telefonen är kraftfull som få andra, HTC har även köpt upp Beats Audio och har integrerat detta i telefonen. Så med medföljande Beats-hörlurar och det inbyggda ljudkortet så kommer du få riktigt bra ljud, troligen bättre än många andra telefoner på marknaden idag. Designen på telefon är typisk HTC, fast nu även med Beats-logotyper för att verkligen marknadsföra att denna telefon är för ljudfantasten.

Det finns ju även nackdelar förstås, all denna kraft kommer suga batteri och speciellt då LTE-telefoner drar extremt mycket. Den är även mycket tjockare än standard-telefonen idag, vilket kan bero på ett stort batteri. HTC Rezound kommer även att bara köra Android 2.3 men HTC lovar uppdatering till 4.0 tidigt nästa år. Men den allra största nackdelen är att det är en CDMA-telefon och kommer därför inte till Sverige förrän en liknande GSM-modell har släppts. Men då detta kommer verkligen vara HTC:s flaggskeppstelefon så kommer de vilja ha den överallt i hela världen och inte bara i USA.

Jag tror att om denna telefon släpps som GSM-telefon, och priset inte är för högt, så kommer den bli en succé. De flesta tillverkare marknadsför med prestanda och specifikationer, idag har HTC Rezound bästa skärmen, bästa prestandan och bästa ljudet. Kanske även bästa telefonen?

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.