Ibland måste man sälja för att få nytt

Det kommer nya prylar nästan varje dag, och även fast man ofta vill köpa det allra nyaste så är det inte alltid man har möjlighet. Du kanske inte har plats för ytterligare en dator hemma, eller så kanske du inte har råd med den allra senaste mobilen. Lösningen: Sälj dina prylar.

Jag är nog inte ensam om att ha massvis med teknikprylar liggandes i skåp och förråd. Jag har ofta tänkt att sälja men har personligen tyckt att det är alldeles för jobbigt att hålla på och frakta saker. Du måste ta reda på hur mycket allt väger, vilka mått den har  och hur det mycket kostar, så att du kan berätta priset för köparen. Idag finns det flera sätt att sälja sina prylar. Tradera är en av de vanligaste, där du lägger upp dina prylar på en nätbaserad auktion där folk runtom i hela Sverige (och i flera fall även utanför) kan bjuda på dina prylar. Det gäller att välja en rimlig nivå, sätter du ingångsnivån för högt så kommer ingen vara intresserad. I flera fall har det visat sig att ett utgångsbud på 1kr har slutat i större summor än de som haft tusenlappar som startbud, även om det är i princip samma vara. Fördelen med Tradera är att du som säljare och köpare är i stort sett anonym tills någon vunnit auktionen, nackdelen är att du kanske inte får lika mycket pengar som du skulle få via andra källor.

Det andra vanliga sättet är att sälja via Blocket. Här lägger du upp en annons där du beskriver varan och vad du vill ha för den, tillsammans med ditt telefonnummer eller mailadress. De som är intresserade får helt enkelt kontakta dig. Fördelen med att sälja via Blocket är att om du har en någorlunda bra produkt så kan du bli av med prylen riktigt fort. Nackdelen är förstås att du kan få behöva svara på en massa samtal innan någon du får en seriös köpare på tråden.

Du kan ha tusenlappar liggandes i ditt hem, saker som du ändå inte använder och då lika gärna kan få lite pengar för genom att sälja, så att du kan köpa nya prylar. Som du sedan kan sälja. Och så fortsätter det om och om igen…

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.