IFA-Mässan 2011 i Berlin är igång

Nu har portarna till årets IFA-mässa i Berlin slagits upp – Världens största prylmässa där tillverkare av hemelektronik och hushållsmaskiner visar upp de hetaste nyheterna och pratar om de kommande trenderna. En sak som är säker är att 3D-trenden inte kommer att avta. Tekniken kommer att finns med i mängder av prylar på IFA-mässan 2011.

Internationale Funkausstellung logo 2011IFA-mässan växer så sömmarna knakar och i år har man tvingats bygga tillfälliga salar och utnyttja mässområdet mer effektivt för att möta den stora efterfrågan. Arrangörerna förväntar sig att IFA-mässan 2011 kommer att överträffa rekordresultatet från fjolårets 50-årsjubilerande IFA-mässa.

-Vi är särskilt nöjda med fortsatt ökad efterfrågan för utställningsutrymme och det ökade antalet utställare. Detta återspeglar intresset för IFA och mässans ställning som världsledande när det gäller order för båda av de sektorer som den tjänar, samt vara den mest framstående mötesplatsen i början av den viktigaste försäljningsperioden, kommer IFA 2011 som en viktig drivkraft, säger Rainer Hecker, ordförande i förvaltningsrådet för GFU, i ett pressmeddelande.

Frågan är vad vi har att förvänta oss på årets IFA-mässa. Det är här julhandelns teknikprylar ser dagens ljus för första gången. Företagen har redan börjat hålla presskonferenser och skicka ut pressmeddelanden.

Motorola har avslöjat att deras smartphone Atrix kommer börja säljas i Sverige. Atrix kan dockas till en skärm och ett tangentbord och bli en elva tums notebook.

Motorola atrix display

Samsung går på knock och presenterar en rad spännande nyheter. Den tidigare fokuseringen på ljud- och bildprodukter har utvidgats och nu blir det både mobiler och kök i sällskap med datorer och andra it-produkter. Ifjol var flaggskeppet surfplattan Galaxy Tab. I år heter den Galaxy Tab 7.7 och är utrustad med Google Android, en tvåkärnig processor och Samsungs skärmteknik super-amoled plus. Precis som med den tidigare modellen går det att ringa med Galaxy Tab 7.7, men en rolig nyhet är att den även kan användas som fjärrkontroll till tv, bluray-spelare eller ljudanläggning.

Bland andra produkter som Samsungs lanserar har vi den nya kompakta systemkameran NX200 med en upplösning på 20,3 megapixlar och smart-tv:n UE-D8005, som kommer med nyutvecklade appar som filmklipp i 3D på Youtube, direktsända sportevenemang eller förhandsvisningar av MTG:s program. Men Samsung flirtar även med datorspelspubliken när man släpper den nya bärbara speldatorn Gamer PC från 7-serien. Med Samsungs senaste skärmteknik och datorns bluray-spelare kommer den nya speldatorn att skänka en stor detaljrikedom både i 3D och full hd. Processorn är fyrkärnig och spel, film och bilder kan även omvandlas från 2D till 3D-djup.

Toshiba levererade en riktig godbit när man under invigningsdagen presenterade världens första skarpa tv där du kan se 3D utan glasögon. TV:n heter 55ZL2 och släpps i Europa redan i december i år. Toshiba passade samtidigt på att presentera sin kommande Honeycomb-tablet AT200 med en skärm på 10.1 tum och en dubbelkärnig processor på 2×1.2GHz, tillverkad av Texas Instruments.

Toshiba 3d tv screenSony lockar bland annat med sin nya surfplatta Tablet S, en Android-platta på 9,4 tum med Nvidia Tegra 2 under höljet. Med Xperia arc S fortsätter Sony Ericsson arbetet med att fräscha upp produktportföljen. Nyligen presenterade Sony Ericsson en uppdaterad variant av Xperia neo och nu har turen kommit till flaggskeppet arcs som får en finputsning med kommande Xperia arc S. Sony Ericsson beskriver enheten som ”den snabbaste och mest underhållande Xperia-telefonen hittills”. Den största skillnaden gentemot föregångaren är att CPUns klockfrekvens ökat från 1 GHz till 1.4GHz. Xperia arc S bjuder även på den 3D-panoromafunktion som redan finns i Xperia neo V.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.