IKEA börjar sälja hemelektronik!

Jag var nog inte ensam om att få en liten chock när IKEA meddelade att de skulle börja sälja teknikprodukter. När jag kunde bekräfta att det inte var den 1 april så kunde jag fortsätta läsa nyheterna om IKEAs ”UPPLEVA”.

Då kan man undra vad ”UPPLEVA” är för något. Jo, det är en möbel med integrerad TV, stereo och DVD- & Blu-ray-spelare. IKEA vill med detta visa hur mycket vackrare ett hem blir utan sladdar överallt, och att det blir lättare att matcha med resten av deras möbler om allt är integrerat.

Tydligen ska det inte vara någon dålig teknik i den heller. TV:n är i full-HD, 1080p och har en uppdateringsfrekvens på 400Hz. Den har 4 HDMI-portar så du kan koppla in alla dina TV-boxar och spelkonsoler som Xbox 360 utan problem. Två USB-portar för inkoppling av t.ex. minneskort där du har dina filmer, för TV:n stödjer DivX HD-filmer. Den är även en smart TV med inbyggd webbläsare, så du kan titta på YouTube utan problem om du skulle vilja det.

Ljudet ska vara 2.1-ljud där subwoofern (baslådan) är helt trådlös och kan placeras var du vill i rummet utan att behöva ha en lång ljudkabel mellan. Ur hela systemet ska du kunna få ut upp till 400W.

Det kommer finnas varianter i svart och vitt, och förutom färgval ska du också kunna välja storlek på skärmen: 24, 36, 40 eller 46 tum. Alla med energiklass A då IKEA stoltserar med sitt miljötänk.

UPPLEVA kommer att börja säljas i juni, men i Sverige blir det bara i IKEAs butik vid Kungens Kurva. Under hösten kommer alla svenska butiker att få tillgång till produkten. Den minsta enheten på 24 tum kommer kosta ca 6500 kr, men tänk då på att det är för hela systemet. Vad de större TV-skärmarna kommer kosta är okänt i dagsläget.

Det här inlägget postades i Övrigt, TV och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.