Ingen mer support för Vista

Har du en dator som fortfarande kör Windows Vista? Då kanske det är dags att uppgradera snarast. Microsoft har nu slutat ge support för Windows Vista. Du kommer fortfarande att få viktiga säkerhetsuppdateringar men de kommer inte att ge dig buggfixar gratis längre.

Windows Vista är nu över 5 år gammal så det är inte så konstigt egentligen. Det är även bestämt att år 2017 kommer Microsoft sluta ge säkerhetsuppdateringar till Windows Vista, vilket lämnar de kunderna helt på egen hand. Men vid år 2017 har vi säkert fått Windows 9 och kanske även Windows 10 så det borde vara lugnt.

Windows XP-användare får även de börja tänka på att uppdatera sin Windows-installation, år 2014 kommer den inte få någon form av uppdateringar längre. Windows XP har alltid haft fler användare än vad Windows Vista någonsin fick så detta är ett lite större problem, många med äldre datorer och även vissa företag sitter fortfarande på sitt kära gamla Windows XP.

Microsoft vill ju så klart driva sina användare till att uppgradera till den senaste versionen av Windows, i dagsläget Windows 7. Med Windows 7 får du buggfixar ända fram till 2015, så där kan du känna dig lugn. Sen är ju även Windows 7 den mest stabila versionen Microsoft släppt sedan Windows 98. Windows Vista blev aldrig bra och Windows XP fick massvis av uppdateringar innan den blev vad vi ser idag.

Till hösten släpps med största sannolikhet även Windows 8, en massiv uppdatering för Microsoft. I dagsläget känns det som att det kan gå lite hur som helst med den lanseringen, det är så mycket nytt att det kan ge en hel del kritik. Men samtidigt är allt det nya riktigt bra, i min åsikt mycket bättre än vad Windows idag är. Men det är inte säkert att den stora massan kommer acceptera det.

Så vill du ha ett operativsystem du känner igen så uppgradera till Windows 7 snarast, under 2013 kommer de säkert sluta att sälja det till förmån för 8:an.

Det här inlägget postades i Mjukvara och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.