iPhone 4S – tankar från en 3GS-ägare

Då kom den äntligen, min iPhone 4S. Jag var iPhone-ägare i form av en iPhone 3GS sedan tidigare och tänkte skriva om mina åsikter om uppgraderingen. För det är just 3GS till 4S som kommer vara den naturliga uppgraderingen, de som nu har iPhone 4 har troligen ett par månader kvar på telefonkontraktet och har därmed inget behov av att uppgradera ännu.

Det första som slog mig var skärmen, har testat iPhone 4 i butik tidigare men då har jag inte tyckt det var så extrem skillnad. Men nu när jag har mina appar och mitt material i telefonen märker jag det extremt mycket, upplösningen är fantastisk. Text blir otroligt skarp och bilder ser riktigt härliga ut. Det är nästan plågeri att använda min gamla telefon igen.

iPhone 4S är snabbare förstås, detta märks i många applikationer men inget jag har stört mig på innan. Det märks mer på spelandet, tidigare kunde det bli lite hack i spelandet men nu flyter det på bra. Och det även fast grafiken och upplösningen är många nivåer bättre. Så jag har spelat många spel jag har spelat förr, bara för att få se dem i högupplöst format. Det är som att se om din favoritfilm på Blu-ray, en mycket härlig upplevelse.

Kameran är dock orsaken till att jag uppgraderade, jag har många gånger stört mig på att 3GS-kameran inte är särskilt bra och speciellt inte i dåligt ljus. Min iPhone 4S är så mycket bättre, även bilderna man tar i dåligt ljus blir relativt skarpa och faktiskt användbara i efterhand. Användandet av Instagram har redan ökat kan jag informera er om. Att kunna filma i 1080p är säkert bra det också, men jag filmar så sällan så har inte märkt av det ännu. Nackdelen med filmandet är ju att en minut film tar flera hundra megabyte data. Det fyller upp telefonen snabbt.

Så, rekommenderar jag en iPhone 4S? Ja, verkligen. Speciellt om du har en iPhone 3GS eller äldre. Många var besvikna på att det inte var 5:an som kom ut, men ärligt talat. Vad saknar man från denna egentligen?

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.