iPhone 5 presenteras den 4 oktober

Så var det äntligen dags, Apples älskling ska släppas i en ny version och förväntningarna är som vanligt höga runt om i världen. Det finns nog ingen telefon eller annan teknikprodukt som får lika mycket uppmärksamhet som Apple får med sin iPhone.

Apple har nu bekräftat att 4 oktober kommer vara dagen som iPhone 5 presenteras och den kommer troligen vara i butik runt den 14:e oktober. Jag, och förhoppningsvis du, ser mycket fram emot den dagen.

Ny design?

Det som i dagsläget är osäkert är om iPhone 5 kommer ha en ny design eller inte, jag tror att det kommer vara samma design som iPhone 4 men många andra tror att det kommer bli en större skärm för att kunna möta konkurrensen från Android.

Det enda som råder enighet i är att nästa iPhone kommer innehålla Apples A5 processor, en tvåkärnig processor som idag sitter i deras iPad 2. Detta kommer innebära en ännu snabbare telefon med mycket bättre grafik än vad du kan se på iPhone 4 idag, så att du kan spela ännu bättre spel. Det sägs även att kameran kommer få en uppgradering till 8 megapixlar, så då kommer jag inte kunna skylla på att det är kamerans fel att bilderna blir dåliga.

Assistent

Den största nyheten med nya iPhone 5 kommer vara en funktion som kallas Assistant, din nya personliga assistent. Detta kommer vara djupt integrerat i systemet och vill du t.ex. skriva ett SMS så håller du in hemknappen och säger ”Skicka SMS till Anna-Karin med meddelandet ‘Vill du gå på bio med mig ikväll?’”.  Assistenten läser sedan upp texten så du kan se så allt blev rätt och vill du skicka säger du bara ”Skicka”.

Men det är inte bara SMS som ska ha denna funktionen, du kan göra allt från att boka möten, hitta platser och skapa påminnelser. Tjänsten ska även fungera så smidigt att du behöver inte artikulera alla ord som du tidigare har behövt göra. iPhone 5 ska klara normalt tal med alla möjliga dialekter, något som får en del personer i detta land att jubla. Men allt är i dagsläget bara rykten, vad iPhone 5 kommer vara för produkt vet vi inte förrän den 4 oktober klockan 19 svensk tid. Men du kan vara säker på att du kommer läsa allt du behöver veta om iPhone 5 här på Kelkoo!

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner, Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.