iZettle nu publikt för alla

I flera månader har iZettle funnit i en form av ”Beta”-stadie, det har alltså inte varit en riktigt färdig produkt. Nu har de öppnat på allvar.

iZettle är en ny form av betalningsmetod som gör att man ta emot kortbetalningar med sin iPhone. Det enda du behöver är en iPhone, iPod touch eller iPad samt en gratis app du laddar enkelt ner från App Store (specifik iPad-app är på väg). Efter att du skapat ett konto så kan du få betalt via kortbetalning. Det fungerar så att du skriver in kostnad för produkten eller tjänsten du säljer, fyller i köparens kortnummer och sedan får köparen skriva sin signatur direkt på skärmen och godkänna köpet. Man kan även fylla i sin e-postadress för att få ett snyggt kvitto.

Det som gör iZettle ännu mer unikt är att de delar ut en gratis kortläsare till alla de som registrerar sig på sidan. Läsaren sätter du fast på din i-Enhet och sedan stoppar man in kortet i läsaren som om det vore en bankomat. Läsaren scannar då av kortnummer och giltigheten på kortet vilket ökar säkerheten enormt jämfört med tidigare produkter som använde magnetläsare.

Jag antar att du undrar vad detta ska vara bra för, och svaret är att det finns många anledningar denna produkt kom fram. Du kanske vill sälja saker på ortens kommande julmarknad men du har inte råd eller möjlighet att ha ett kassaregister med kortsystem. Istället för att bara ta kontantbetalning kan du ta även ta betalt via iZettle. Du kanske ska sälja en cykel på Blocket och köparen kan inte betala kontant, ta fram din iZettle. Kan inte din vän betala tillbaka vad han/hon är skyldig dig på grund av brist på kontanter, ta betalt via kort.

Så, en gratis app, gratis kortläsare och smidigt betalningssystem. Det måste finnas en hake eller hur? I detta fallet är det kostnader per transaktion som är haken. Det kostar 1,5o kr + 2,75% av köpbeloppet per transaktion, vilket innebär att om du säljer en gitarr för 800 kr via iZettle så får du ut 776,50 kr, resten går till iZettle. Men det är småsummor som jag tycker det är värt för smidigheten man får för det. Nu väntar man bara på att alla ska bli bekväma med att betala med kort till vem som helst…

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Mobiltelefoner, Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till iZettle nu publikt för alla

  1. Staffan skriver:

    Roligt att Svenskt företag kommer ut med en mycket intresant produkt. Lite synd att omkostanden är lite för hög, se länk

    https://www.izettle.com/se/sa-fungerar-det/vad-kostar-det/

  2. Kelkoo SE skriver:

    Tack för länken! Ja kostnaderna är ju tyvärr lite höga, men det finns nog ändå en marknad ändå. Åtminstone tills det kommer fler alternativ!