Jelly Bean och andra nyheter på Google I/O

Under webbutvecklingskonferensen Google I/O händer det en hel del. Google finns nu inom alla områden i teknikvärlden och därför blir det lite spretigt men jag ska försöka sammanfatta åt er läsare.

Google presenterade Android 4.1, som kanske kommer att bli mer känd som Jelly Bean. Uppdateringen ska vara riktigt trimmad och äntligen kanske det kommer att flyta på utan att man behöver fyrkärniga processorer. De har även förbättrat sökningen, speciellt om du pratar med enheten. För er som trodde att Siri var bra så är det ingenting jämfört med Android 4.1.

Sedan har Google också uppdaterat sättet att se notifikationer. Android har länge varit bäst på området men nu blir de ännu bättre och snyggare. Jelly Bean kommer att lanseras under juli för Nexus-telefoner och ni får nog räkna med ett antal månader till innan just din enhet får uppdateringen.

Android kommer även få en funktion som kallas “Google now”, en tjänst som genom att veta var du befinner dig och vad du har för intressen kan ge dig information utan att du ens behöver söka efter den. Gillar du t.ex. Chelsea FC kan du få liverapporter från matchen utan att fråga. Går du in på en restaurang får du förslag på mest omtyckta rätten bara genom att lyfta upp telefonen. En mycket smidig funktion.

De lanserade två hårdvaruprodukter, Nexus 7 och Nexus Q, men det är nog sjuan som kommer sälja mest. Nexus 7 är en surfplatta som kör Jelly Bean, och de ska ha lagt ner mycket tid på att designa produkten för att optimera snabbhet, smidighet och flexibilitet. En fyrkärnig processor och 720p skärm för under 2000kr är något som kommer att bli en storsäljare. Den andra produkten, Nexus Q, är en slags mediaspelare. Du ska kunna streama musik, film, videoklipp och allt annat mediarelaterat direkt från internet till din stereo eller TV. Enheten kan endast styras via Android-telefoner, vilket är lite tråkigt.

Ja, det är många roliga nyheter helt enkelt. Personligen ser jag mest fram emot den ökade hastigheten i animationer och grafik till Jelly Bean. Nu är det bara att hoppas på att denna uppdatering letar sig fram till fler telefoner än vad Ice Cream Sandwich har gjort hittills…

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Mobiltelefoner, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.