Konkurrenterna vill presentera innan Apple

Sedan det genom Jim Dalrymple blev i princip bekräftat att Apple skulle hålla sitt event den 12 September så har många konkurrenter snabbt kommit ut med inbjudningar till sina egna event som då sker innan den 12:e. Detta är riktigt smart då de vet att efter ett Apple-event så äger de all press för ett par veckor utan att anstränga sig.

Först ut är Microsoft tillsammans med Nokia, den 5:e september. Här kommer med största sannolikhet nya Windows Phone 8 presenteras ytterligare, och detta i samband med nya Nokia-telefoner. Nokia har gjort de överlägset bästa Windows Phone-mobilerna på marknaden och ingen kommer nog hindra dem från att behålla den positionen, även om nya Samsung ATIV S kan vara en utmanare. Det ryktas om att Nokia släpper Lumia 920, en smartphone med 4.5 tums skärm, 1.5 GHz Dual-Core och 1GB internminne. Men främst kommer den ha Nokias PureView-kamerasystem. Något som med symbian-telefonen PureView 808 gav fantastiska bilder. Nu kanske vi kan få både bra telefon och bra kamera i samma paket?


Näst ut är Amazon som har ett event den 6:e september. Där kommer de med största sannolikhet presentera nya Kindle-enheter och då främst Kindle Fire 2. Nu finns ju inte Amazon i Sverige men de är ändå viktiga för surfplattsmarknaden då de har den bäst säljande Android-plattan, med god marginal. Den säljer fortfarande inte i närheten av vad iPad säljer men ändå tillräckligt för att kallas en konkurrent. Och Apple behöver verkligen konkurrenter, annars stagnerar de i sin utveckling.

Visserligen har även Motorola har planerat ett event den 5:e september men då detta är i samarbete med Verizon Wireless så kommer det inte vara relevant för oss i Sverige då Verizon använder ett CDMA-nät. Något som inte är kompatibelt med vårt GSM-nät.

Men det som vi skrev på Twitter (@KelkooSverige) nyligen stämmer verkligen. Det kan bli en dyr höst för oss teknikfrälsta.

 

Det här inlägget postades i Datorer & Surfplattor, Mobiltelefoner, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.