Köpa ny TV inför sportsommaren 2012?

Det finns några evenemang som verkligen påverkar TV-handeln i Sverige, och i princip alla handlar om sport. Nu till sommaren är det dags för fotbolls-EM i juni. Men inte nog med det, senare i sommar så är det dags för sommar-OS. För alla oss som inte har råd att åka till Polen/Ukraina eller London så gäller det att skapa den allra bästa upplevelsen i hemmasoffan.

Men vad ska man köpa då? Det är nuförtiden en väldigt svår fråga att svara på, då de flesta TV-apparater håller hyfsad kvalitet. Är du inte riktigt krävande gällande färgåtergivning och kontrast så går det att hitta en TV för alla plånböcker. Jag tänker inte gå in på om du ska ha en LCD-TV eller en plasma-TV, båda alternativen är så bra i dagsläget att det är mest personliga preferenser som avgör vad du ska köpa.

Både vissa matcher i EM och större delen av OS kommer att sändas i 3D, så det kan vara intressant att kolla in 3D-TV också. Äntligen blir kula och spjut lite roligare att titta på, och man kanske inser på ett helt annat sätt hur högt höjdhoppare egentligen hoppar. Även ett dunderskott från halva plan in i mål kommer att få en helt annan innebörd. Jag kan tänka mig att vissa bitar av ett evenemang eller en match kan vara kul med 3D, men är du som mig och bänkar dig framför många matcher så kan det bli ansträngande för ögonen i längden att se saker i 3D. Så ta en funderare om du tycker det är värt de extra tusenlapparna.

Snart kommer du säkert att få reklam från de flesta elektronikkedjor, där alla kommer konkurrera med priser och vill att du köper hos just dem. Det är vid sådana här tillfällen det kan löna sig att jämföra priserna online innan du bestämmer dig för ett köp…

Det här inlägget postades i TV och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.