Läs artikeln lite senare

Har du varit med om att du sett en intressant artikel men helt enkelt inte haft tid att läsa den för tillfället? Kanske satt du på jobbet eller behövde verkligen koncentrera dig på något annat egentligen.

Det här behovet kände även Marco Arment, som då skapade tjänsten och applikationen Instapaper. När du bestämt dig för att läsa artikeln senare kan du bara trycka på ett bokmärke du sparat och sedan sparas artikeln automatiskt. Inte nog med det, tjänsten tar endast ut det som är relevant för artikeln: text och bilder. Allt annat döljs och du slipper se t.ex. sidnavigation och reklam. Använder du även Instapapers app till iOS kan du spara ner allt i offline-läge, något som gör att du kan läsa allt även på ställen där du inte har någon mottagning.

Detta var en så bra idé att det har kommit flera konkurrenter, där de största är Readability och Read it Later. Alla 3 har ungefär samma grundidé, men de skiljer sig lite åt i utförandet. De har även sin egen design och därmed är det ofta en smakfråga vad man gillar.

Fördelen som Readability och Read it Later har är att de båda har en app för Android vilket inte Instapaper har. Så vill du kunna läsa dina artiklar på din Android-telefon eller surfplatta så är det någon av dessa som gäller.

Personligen föredrar jag Instapaper, appen är enkel men också mycket funktionell. Sen har jag använt tjänsten i flera år och har byggt upp mitt arbetssätt runt Instapaper. Är du alltså helt ny med konceptet ”Read Later” så rekommenderar jag dig faktiskt att testa alla tre, då märker du vilken tjänst som passar precis dig.

Spara helt enkelt ner den här texten i Instapaper, Readability och Read it Later och jämför vilken den ser bäst ut i.

Det här inlägget postades i Appar, Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.