Microsoft Office 2013

Så presenterades det till slut, Microsoft Office 2013. Trots att det i dagsläget finns många alternativ så är det ändå Office som är bäst och dessutom mest använt runtom i världen. Microsoft har varit väldigt bra på att sälja in paketet till skolor och företag, och när man blir van med en viss standard på produkter kan det vara svårt att nöja sig med de Open Source-alternativ som finns att välja mellan.

Det finns många nyheter i nya Office, och vi börjar med Word. Word 2013 är nu mer anpassad för pekskärmar, detta för att Microsoft i och med Windows 8 kommer att satsa mer och mer på surfplattor. Du kan t.ex. gå in i ett speciellt läsläge där din text ser ut som en bok du tar dig igenom med hjälp av att dra fingret över skärmen. Det kommer även bli möjligt att öppna och redigera PDF-dokument direkt i Word. Så nu finns det ingen anledning längre att installera program som Adobe Reader.

PowerPoint har fått många uppdateringar för att underlätta för surfplattor, inte minst med den nya presentationsvyn. När du håller din presentation och har själva presentationen på projektorn kan du på din skärm t.ex. se nästa bild, anteckningar och en klocka. Det har funnits förut, men som sagt är det nu mer touchvänligt.

Excel har också fått några funktionella uppgraderingar och är faktiskt lite smidigare att använda. Det finns även ett flertal nya sätt att presentera data på ett snyggt sätt som kan vara användbart.

Hela Office-paketet har fått en ny look, alla har det nya Metro-utseendet som man kan se i Windows 8 och Windows Phone. Det är mycket mer avskalat och allt ser väldigt platt ut. Det nya Office är även väldigt vitt, det finns inte längre några blåa lister utan istället vita som smälter ihop med ditt dokument. Det kanske inte är optimalt för skrivande på kvällen men förhoppningsvis går det att ändra. Integration med Microsofts molntjänst SkyDrive finns i hela paketet, så du behöver inte ha filerna lokalt på datorn längre för att kunna redigera dem.

Men trots att de spenderat mycket tid på att göra paketet vänligt för fingret så är det fortfarande mus och tangentbord som rekommenderas. Office 2013 är den snyggaste versionen hittills, och har du Windows 7 eller 8 så kan du köra det. Vista och XP överges nu och du måste helt enkelt köpa en ny version av Windows för att kunna använda det senaste från Microsoft.

Det här inlägget postades i Mjukvara, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.