Microsoft visar upp Office 15

Jag börjar gilla Microsoft mer och mer. De börjar äntligen bli designmedvetna i och med Metro som finns i Windows 7 Phone, den senaste uppdateringen för Xbox360, och i framtida Windows 8. Nu får även Microsoft Office sin omdesign för att passa temat.

En ny design igen alltså? Microsoft skrev om hela Office-kartan när de lanserade Ribbon i och med Office 2007. Många användare kunde knappt använda produkten då allt var på nya platser. Alla delar i Office-paketet hade förstås inte Ribbon, de testade det på de största. Det var inte förrän Office 2010 som Ribbon fanns i alla deras produkter.

Men nu när folk har börjat förstå Ribbon, och det även letat sig in i utforskaren på Windows 8, så minimerar Office 15 dess avtryck. Ribbon är självklart inte borta, Microsoft gillar det och det är fantastiskt bra för de som inte är så bra på datorer då det är lättförstått. I och med Office 15 så kommer Ribbon vara nästan osynlig fram tills du verkligen behöver den, så du verkligen kan se innehållet du skapar.

Office 15 är även anpassat så det går att använda både med mus och tangentbord samt med dina fingrar. Denna version är tänkt att kunna användas på alla Windows 8 maskiner, oavsett om du sitter på en bärbar dator eller en Windows-surfplatta.

Jag gillar den nya versionen, den matchar resten av deras nya designprofil och Microsoft börjar äntligen bli lite modernt efter att ha varit lite av en dinosaurie i flera år nu.

Windows 8 och då även Office 15 kommer nog få blandade reaktioner ute i stugorna, det är verkligen ett helt nytt koncept. Vissa kommer ta till sig förändringarna på några timmar medan andra kommer ha svårare med förändringen. Modigt satsat av Microsoft helt enkelt, men om man inte satsar kan man inte vinna.

Det här inlägget postades i Mjukvara och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.