Microsoft visar upp Windows Phone 8

Det har kommit många Microsoft-nyheter nu på sistone, och det är svårt att veta om det är planerat eller inte. Microsoft är kända för att ha olika avdelningar som tävlar mot varandra. Det mest kända exemplet är då Internet Explorer-teamet inte fick göra några bra funktioner för att redigera texter online eftersom de då inte skulle sälja tillräckligt med Office-licenser. Men med Windows 8 och Windows Phone 8 verkar det bli ändring på dessa krig.

En gemensam bas, det är det viktigaste med denna nya lanseringen. Visst finns det många andra härliga nyheter, men i längden är det just vad den har gemensamt med operativsystemet för datorn som är viktigast. Detta av den enkla anledningen att det kommer bli mycket lättare att göra appar för Windows Phone. Samma kodbas som till Windows 8 gör att det går mycket lättare att göra en version till telefoner utan att behöva lära sig ett helt nytt arbetssätt. För det är appar som gör en plattform framgångsrik, detta har iOS och Android visat.

Hårdvarumässigt kan nu Windows Phone göras med flerkärniga processorer, något som innebär snabbare telefoner. De kommer även ha stöd för DirectX så förvänta er riktigt bra mobilspel till plattformen. Skype kommer vara integrerat, vilket gör att det är mycket enklare att ringa dina Skype-kontakter, något som i längden kommer göra att dina räkningar inte blir lika dyra.

Plattformen blir även mer personlig och du kan på ett mycket bättre sätt göra din egen startskärm. De tar konceptet med levande brickor ett steg längre, när du som användare nu kan bestämma storleken på dessa brickor. Gillar du att se dina sms snabbt kan du göra den brickan stor och se texten utan att öppna applikationen. Gillar du att se bilder på dina vänner så kan du skapa en sådan bricka. Gör vissa brickor små och andra stora helt enkelt.

Största nackdelen då? Ingen av de nuvarande Windows Phone-mobilerna kommer att kunna uppgradera till denna version. Bara några månader efter lanseringen av Nokias Lumia-telefoner berättar alltså Microsoft att din telefon med Windows 7 är nu “gammal”. Som tur är kommer det en 7.8 uppdatering som innehåller mycket av Windows Phone 8-funktionerna, men efter det så är du lämnad ensam för evigt. Tråkigt, men vi har ju märkt att med vissa tillverkare är det dagens verklighet – du får någon uppdatering och sen är de klara med dig.

Det här inlägget postades i Appar, Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Mobiltelefoner, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.