Några nyheter på Windows 8-fronten

Till hösten släpps Microsofts senaste version av storsäljaren Windows, men redan nu till sommaren så kommer vi får se det som kallas “Release Candidate”. Detta är versionen som de skickar ut till alla PC-tillverkare såsom HP, Samsung, Dell med flera. En version som är identiskt med den som kommer att säljas i butik. Ett par nyheter har kommit fram från denna version som kan ses som både bra och dåliga.

Den första är att Windows 8 inte kommer ha något inbyggt stöd för att kunna spela upp DVD-filmer. Detta är mest på grund av att Microsoft vill slippa betala de licenser som krävs för att kunna göra det. Men det betyder inte att det är omöjligt att spela upp videoklipp, har du t.ex. bränt en egen DVD med ett videoklipp på så är det inga problem att spela upp det klippet. Det är just en köpt DVD-film som Windows 8 inte kommer ha stöd för. Detta löses som tur är väldigt lätt då det bara är att ladda hem någon mediaspelare som t.ex. VLC eller Media Player Classic så kan du spela upp alla dina filmer igen på din dator.

Också relaterat till video är att Windows 8 inte kommer ha någon form av Media Center som tidigare versioner har haft. Detta innebär alltså att du får hitta något alternativ till din HTPC som är kopplad till din platt-TV.

Sista nyheten som kom ut nu i dagarna är Microsofts nya föräldrakontrollsystem, nu kan alla föräldrar få en ganska klar bild på vad deras barn gör på datorn. Varje gång ett barn loggar in på sitt konto så börjar aktiviteten loggas. En gång i veckan så kommer sedan föräldrarna att få en rapport om de mest besökta hemsidorna, vilka program som har körts, hur länge barnet har använt datorn och även de senaste sökningarna som gjorts. Så för de föräldrar som vill ha mer koll så är detta en bra nyhet, men det är ju inte lika bra för barn som vill ha ett privatliv förstås.

Det här inlägget postades i Mjukvara, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.