Nokia Lumia 800 överträffar alla förväntningar

Redan när man såg bilder på enheten så blev man intresserad, Nokia Lumia 800 är en mycket vacker telefon. Den är tillverkad av en enhetlig plastbit men trots det så känns den inte plastig likt många andra telefoner. Det är kvalitet rakt igenom.

Jag har haft möjlighet att testa Lumia 800 och jag måste säga att jag verkligen gillar den. Telefonen är riktigt snabb och är väldigt behaglig att använda. Den ligger bra i handen och skärmen har en bra storlek, lite större än en iPhone men ändå inte onödigt stor som många Android-telefoner är idag. Och trots att skärmen har lägre upplösning än en iPhone så är den en fröjd för ögat, svärtan är riktigt bra och färgerna klara.

Telefonen jag testade var i en vacker blå färg, och det var faktiskt skönt att ha något annat än bara svarta eller vita mobiler i handen. Den här sticker ut, och sen är det ju riktigt snyggt att du kan välja ett tema för Windows Phone 7 som matchar skalets färg. Det är att ha öga för detaljer. iPhone har blivit Svensson-telefonen, gillar du att få avundsjuka blickar riktade mot dig så är det nog dags att kolla in mobilen från vårt kära grannland Finland.

Men det största med Lumia 800 är förstås att den använder Microsoft Windows Phone 7.5, ett operativsystem till smarta mobiler som (tyvärr) i dagsläget har en väldigt liten marknadsandel. Jag tror att Lumia-telefonerna kommer att ändra detta, till skillnad från andra Windows Phone-mobiler så skriker den här av kvalitet.

Windows Phone 7 är även ett enkelt operativsystem; det är intuitivt. Jag skulle nog säga att det är nästan ännu lättare att lära sig än iOS, för det är precis vad många kunder vill ha: En telefon de kan använda minuten efter inköp, att slippa krångla med inställningar. Visst, Internet Explorer 9 är inte den bästa mobila webbläsaren, men den gör det den ska.

En sak är säker, nästa gång någon frågar mig vilken telefon de ska köpa så ligger Nokia Lumia 800 högt upp på listan över telefoner jag kan rekommendera.

Det här inlägget postades i Mobiltelefoner och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.