Ny Kindle Fire

Amazon har nu släppt sin nya Kindle Fire, denna gång med namnet Kindle Fire HD. Och som du kanske förstår så är den nya enheten högupplöst. Men det var inte den enda produkten som lanserades den 6:e september. Under presentationen så var det tydligt att Amazon visste att de hade den mest säljande Android-plattan på marknaden, det kändes som om de ville säga att de var de enda som tog upp kampen mot iPad.

Nya Kindle Fire HD är på många sätt bättre än föregångaren, den har en mer högupplöst skärm än föregångaren, bättre processor och mer minne. Hårdvaran verkar även vara bättre till det yttre också, men då enheten inte släpps förrän senare detta år så går det inte att säga helt säkert.

De presenterade även Kindle Fire HD 8.9″. Egentligen samma enhet fast med större skärm och därmed även ännu högre upplösning. Den här enheten är den som verkligen ska ta upp kampen med iPad. Och för endast 299 dollar är den ett kap. Även fast båda de nya Kindle Fire är i många aspekter sämre än t.ex. Samsungs Galaxy Tab 2 eller Asus Transformer Prime så har den en fördel. Den har ett stort mediebibliotek bakom sig och en av världens största återförsäljare som marknadsför dem.

En annan stor fördel är att Kindle Fire är billig, så billig att Amazon knappt tjänar pengar på att konsumenter köper själva enheten. Amazon kommer tjäna sina pengar på att du köper media från dem. Du kan utan problem köpa diverse böcker och de flesta filmer och TV-serier du skulle vilja ha. De har ett riktigt stort bibliotek och du skulle inte haft några problem att hitta det du söker. Men största problemet för oss svenskar är att Kindle Fire i dagsläget bara finns att köpa i USA. Med största sannolikhet kommer surfplattan inte heller att sälja någon annan stans, en stor besvikelse för många, såklart. Om du verkligen vill ha en så får du importera via tredjepart då det inte ens går att beställa från dem till en svensk adress. Men ändå lite spännande att den bäst säljande surfplattan som inte är en iPad bara säljs i USA. Det säger en hel del om den marknaden vi befinner oss i.

Det här inlägget postades i Appar, Datorer & Surfplattor, Mjukvara, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.